Hirdetés

Az Nvidia szerint leghamarabb az év második felében enyhülhet a kártyahiány



|

Aki eddig nem vett magának RTX 3000-es kártyát, az egy darabig még ne reménykedjen nagy áresésben.

Hirdetés

Nincs ember a Földön, aki pontosan meg tudná mondani, mikor fog helyreállni a világ rendje, és mikor lesznek ismét emberi áron elérhetőek a videokártyák. A helyzet elképesztően komplex, hiszen nemcsak a kriptobányászat, hanem az általános chiphiány, az autóipar és a konzolgyártás megnövekedett felvevőpiaca, és rengeteg egyéb faktor is szerepet játszik.

A gyártók pedig nem tehetnek mást, ígérgetnek. Persze a magyarországi járványhelyzet után mi már elég edzettek vagyunk abban, hogy "csak még egy hetet" kibírjunk, de még az Nvidiánál sem ennyire optimisták.

A cég első embere, Jensen Huang tavaly még 2021 elejére saccolta a helyzet normalizálódását. Aztán januárban az Nvidia pénzügyi vezetője, Colette Kress már inkább a második negyedévre várta a javulást.

Hirdetés

Lassan ennek is vége, és a cégnél úgy jósolnak (vagy inkább reménykednek), hogy az év második felében már jobb lesz a helyzet.

A világ legnagyobb félvezető-gyártója, a TSMC szerint simán belelóghatunk 2022-be is, úgyhogy senki ne álljon féllábon, amíg normalizálódik a helyzet.

Az Nvidia mondjuk ezzel együtt is jól keres a kártyákon, hiszen az első negyedévben rekordbevételt könyvelhettek el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.