Hirdetés

Az NVIDIA többé nem csinál drivert 32 bites rendszerekhez



|

A PC-s világ régi darabkái apránként és lassan, de feledésbe merülnek.

Hirdetés

Mostanra a legtöbben már váltottak, de itt egy újabb ok, hogy miért nem szabad többé 32 bites operációs rendszert használni. A januárra várható NVIDIA grafikus driverek 390-es verziója lesz az utolsó, amely támogatja a 32 bites Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10, Linux és FreeBSD rendszereket. 

Hirdetés

Egy évig még jár majd biztonsági frissítés a 32 bites driverekhez, új funkciók, teljesítménybeli javítások, friss hardverek támogatása azonban már nem. Ilyesmi ezentúl kizárólag a 62 bites operációs rendszerekhez megírt, 64 bites driverekben lesz. 

A 64 bites Windows előnye, hogy nagyobb biztonságot garantál a 32 bitesnél, ráadásul általánosságban a 64 bites alkalmazások is valamivel gyorsabbak. A 32 bites rendszer mellett általában valamilyen régi technológia miatt tartanak ki a felhasználók. 

A megoldást az olyan virtualizációs és emulációs szoftverek jelenthetik, mint a VMware vagy a DOSbox. 

Bár a PC-s világ eddig igen sok évre visszamenően támogatta a régi technológiákat, szabványokat és hardvereket, a következő évekkel kezdődően a 16 és 32 bites szoftverek, valamint a régebbi hardverek lassan használhatatlanná válnak. Az egy dolog, hogy nem lesznek új driverek, de az Intel is kinyírja a BIOS-t 2020-ra. A modern hardvereken innentől kezdve egy 16 bites rendszer sem fut, és a 32 bitesek döntő többsége sem indul el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.