Hirdetés

Az RTX 3060 már felturbózza az fps-t bizonyos játékokban



|

Nemsokára pedig a 30-as széria összes darabja megkapja ezt a funkciót.

Hirdetés

Megérkezett az Nvidia 30-as szériájának legfrissebb darabja, a GeForce RTX 3060, ami már most támogatja a PCIe Resizable BAR névre keresztelt technológiát. Ennek köszönhetően egyes CPU-k gyakorlatilag jobban ki tudják használni a GPU-t, ez pedig több játéknál is megnövekedett fps-számot eredményezhet, ám a használatához természetesen a megfelelő hardverekkel kell rendelkeznünk, illetve szoftveres követelmények is vannak.

Hirdetés

Az RTX 3060-tulajok például csak akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha a GPU mellett legalább az AMD Ryzen 5000-es szériájának valamelyik darabját, illetve 400-as vagy 500-as sorozatú alaplapot használnak. Az Intel esetében pedig a jelenleg elérhető 10. generációs chipsetek és CPU-k, illetve a később megjelenő 11. generációs verziók támogatottak. Ezeken felül pedig még szükséges frissíteni a VBIOS-t és a Game Ready Drivert is, ám a frissen debütált RTX 3060-asok már naprakész, a Resizable BAR-t támogató VBIOS-szal érkeznek.

Az Nvidia teszteléseiből az derült ki egyébként, hogy a Resizable BAR olykor akár 10%-ot is dobott az fps-számon. Persze az is előfordult, hogy a növekedés mindössze néhány százalékos volt, sőt bizonyos esetekben romlott az adott játék teljesítménye, ám a csapat speciális profilokat használva csak azoknál a címek esetében alkalmazza a funkciót, amelyeknél tényleg javulást lehetett tapasztalni.

Jelenleg ezek a címek támogatottak:

- Assassin's Creed Valhalla
- Battlefield V
- Borderlands 3
- Forza Horizon 4
- Gears 5
- Metro Exodus
- Red Dead Redemption 2
- Watch Dogs: Legion

A tervek szerint egyébként később még több játékban élvezhetjük e funkció előnyeit, sőt valamikor március végén az RTX 30-as szériájához tartozó többi GPU is támogatni fogja. Ha még többet szeretnétek megtudni a Resizable BAR működéséről, illetve a funkcióval kapcsolatos tudnivalókról, akkor mindenképp vessetek egy pillantást az Nvidia bejegyzésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.