Hirdetés

Az RX Vega legyőzte a GTX 1080-at



|

Havi 5 százalékos teljesítménynövekedés figyelhető meg az RX Vega videokártya mérései eredményein.

Hirdetés

Előkerültek a legújabb mérési eredmények, amelyekben a Radeon RX Vega egy mérnöki mintáját tesztelték. A videokártyáról már több benchmark-eredményt is láttunk, mindegyik tesztben a 687F:C1 jelzővel jelölték a kártyát. 

Hirdetés

Ezúttal egy Gaming X szériás, gyárilag feltuningolt GeForce GTX 1080-at ütött ki az RX Vega, miután a 3DMark 11-ben 31 873 pontot szerzett. Az első megjelenésekor az eredménye még 27 890 pont volt. 

Mivel az RX Vega órajele a mérések során nem változott, ezért valószínűleg driver- és firmware-szinten sikerült elérni a teljesítménybeli javításokat. 

A Videocardz összeállítása alapján kiderült, hogy az RX Vega, amelynek az első mérési eredménye nagyjából 3 hónapja bukkant fel, komoly teljesítménynövekedésen esett át. Az AMD kártyája kb. 15 százalékot fejlődött az első tesztje óta, ami átlagosan havi 5 százalékos javulást jelent. 

Nem szabad elfelejteni, hogy a piacon lévő GPU-architektúrákhoz mérten komoly különbségeket hoz majd ez a kártya, ami HBC-t és HBCC-t is használ. Mindezek teljes kiaknázáshoz komoly munkára van szükség driverszinten is, ezért jó esély van rá, hogy az RX Vega a megjelenésekor még nem dübörög majd maximális teljesítménnyel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.