Hirdetés

Az új memóriától akár 10%-kal erősebb lesz az RTX 3060 Ti



|

Ugyanarra a GPU-ra épül az új modell, der már GDDR6X memóriát szerelnek bele.

Hirdetés

Miután az Nvidia visszavonta az RTX 4080 12 GB megjelenését, idén csak két modell, az RTX 4090 és az RTX 4080 (16 GB-s változat) kerül a boltok polcaira, amikért egy vagyont kérnek. A gyártó persze szeretné elpasszolni a még beragadt készleteket is, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy csábítóbbá varázsolja az RTX 3000-es széria tagjait.

Ennek köszönhető az RTX 3060Ti új változata, ami a már elérhető 3060 Ti és az RTX 3070 közti űrt hivatott kitölteni.

Hirdetés

Az új kiadást ugyanazzal az 1665 MHz-ig boostolható GA104-202-es GPU-val szerelik, azonban már GDDR6X memóriát kap, ami a korábbi 14-nél 36%-kal gyorsabb, 19 Gbps-es sebességgel dolgozik.

A benchmart tesztekben ez 7-10%-os teljesítménynövekedést eredményez, a hivatalos tesztekig azonban csak találgatni tudunk azzal kapcsolatban, hogy minként csapódik majd le például a videojátékokban. A tervek szerint még októberben piacra dobták volna az új variánst, de az RTX 4080 körüli kavarás után minden bizonnyal novemberre csúsztatják a rajtot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.