Hirdetés

Az USA kormányának segítségét kéri az Nvidia



|

A gyártó több videokártyát szállítana az államokba, ha Biden kormánya hajlandó lazítani a szabályozásokon.

Hirdetés

Még a Trump-kormány alatt élesedett a rendelet, aminek értelmében a Kínából származó elektronikai cikkekre kiemelt, 25%-os adót kötelesek fizetni a beszállítóik. Az előző vezetés ezzel az államokon belüli gyártást szerette volna fellendíteni, ez azonban több alkalommal sikertelenségbe fulladt.

A helyzetet tovább nehezítette a koronavírus okozta állapot, ami nem csak a szállítást nehezítette meg világszerte, a gyártás tempója is jelentősen visszaesett.

Hirdetés

A szituációt enyhítendő, a HP, a Zotac és az Nvidia keresetet nyújtott be az Egyesült Államok kereskedelmi szervezetéhez (USTR), hogy a videokártyákat ne terhelje a kínai termékekkel szembeni szabályozás. A kérelmet a COVID-19 okozta nehézségekkel magyarázták, ami miatt számos problémával kell megküzdeniük a gyártóknak és a beszállítóknak is az USA-ban.

Sajnos egyelőre nincs információ arról, hogy a Biden-kormány enged-e a kérelemnek, ha pedig sikerül is átütnie a dolgot az Nvidiának, egyáltalán nem biztos, hogy a viszonteladóknál elérhetőbb árcédulákkal jelennének meg a frissen készletre került videokártyák. Erre maximum akkor lenne reális esély, ha a kínálat túlnőné a keresletet, ez viszont jelenleg elképzelhetetlen, hiszen elegendő terméket, függetlenül a plusz költségektől, elő sem tudnak állítani a gyártók a chiphiány miatt.

Az európai piacra végképp nincs hatással az, hogy milyen döntés születik, az érintettek nyilatkozataiból pedig semmi jó nem szűrhető ki, valószínűleg egészen 2023-ig nem várhatunk jelentős javulást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.