Hirdetés

Az Xbox Series X processzorának frissítésén dolgozhat a Microsoft



|

Pletykák szerint a Microsoftnál nem erősebb, hanem kisebb és olcsóbban gyártható változtat készül az Xbox Series X erejét adó chipből.

Hirdetés

A korábbi konzolgenerációk történetét ismerve abban még nem vagyunk biztosak, hogy a PlayStation 4-hez és az Xbox One-hoz hasonlóan utódjaikból, a PlayStation 5-ből és az Xbox Series X-ből is érkezik-e erősebb változat a generációváltás előtt. Az viszont egészen valószínű, hogy idővel kisebb kiadásokkal előrukkol majd mindkét gyártó, a Microsoft pedig lehet, hogy meg is tette az első lépéseket az úton, ami egy karcsúbb, de erősebb géphez vezet.

Hirdetés

A témát nemrég egy, a Microsofttal rendkívül részletesen foglalkozó újságíró, Brad Sams érintette, mikor nézői kérdésekre válaszolt egy YouTube-videojában. Válasza felvezetésében kitért rá, hogy semmi meglepő nincs abban, hogy a Microsoft dolgozik az Xbox Series X chipjének frissített változatán, hiszen az eredeti verziót valószínűleg a megjelenés előtt 12-14 hónappal véglegesíteniük kellett annak érdekében, hogy a gyártási folyamat simán mehessen. Így Sams szerint a modern technológia mércéjével elavult processzorról van szó, tehát semmi meglepő nincs abban, hogy az AMD technológiáján alapuló SoC ráncfelvarrása folyamatban van.

"Hogy látunk-e teljesítménybeli növekedést, vagy valami más előrelépést? Nem gondolom, de a Microsoft minden esetben szokott azon dolgozni, hogy kevesebb hőt termelő, hatékonyabb chipeket készítsen, mert ez csökkenti a gyártás költségét is. (...) Úgy hiszem, az helytálló, hogy a Microsoft egy kisebb, energiatakarékosabb chipen dolgozik. Ebben egészen biztos vagyok"

- mondta Sams, igaz, az érvelése alapján úgy tűnik, ezt a véleményét inkább az Xbox gyártójának bevett gyakorlataira, mintsem konkrét friss információkra alapozza. Az is elképzelhető egyébként, hogy az újratervezett processzor eleinte nem egy Xbox Series X Slim képében kerül a piacra, hanem a most ismert és kapható házban, egy kevésbé látványos modellfrissítés keretében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.