Hirdetés

Belép a felvevőkártyák piacára az ASUS



|

Ugyan csak előzetes bemutató történt, de mégis elég sokat megtudhattunk a tajvani gyártó újabb, eddig titkos tervéről.

Hirdetés

A tavalyi évben megszokhattuk, hogy a klasszikus, rettentő nagy költségvetéssel lebonyolított termékbemutatók, sajtóesemények helyett online, a legtöbb esetben előre felvett, ezáltal pedig tömör és gyors bejelentésekkel készültek az ismert IT és mobilmárkák.

Akik kisebb-nagyobb saját közösséggel is rendelkeznek, olykor egyszerű élő bejelentkezésekben, streamekben is megmutattak pár újdonságot, és ez nem történt másként most sem az ASUS esetében. Ugyanakkor némi félreértés merülhetett fel házon belül, a videó ugyanis mára eltűnt.

Az észak-amerikai részleg ismert arcaként számon tartott Juan Jose Guerrero, alias JJ, egyik legújabb videójában a hardcore játékosok szívéhez szólt, amikor megmutatta a TUF Gaming CUK430 névvel ellátott új külső felvevőeszközt.

Hirdetés

A videóból kivágott képek tanúsága szerint az újdonság még az Avermedia Live Gamer Mininél is kisebb lesz, azonban a tudását tekintve abszolút hozza az elvárható szintet. Bár a gyártó egyelőre nem közölt részletes adatokat a fémházba bújtatott hardverről, ám a pletykák szerint az 1080p 240 fps rögzítési sebesség és a 4K HDMI passthrough támogatott lesz.

Amíg ezt nem részletezik egy hivatalos bejelentés során, addig meg kell elégednünk azzal, hogy a CUK430 természetesen támogatja az előző és újgenerációs konzolcsaládokat (beleértve a Nintendo Switchet is), továbbá webkamerával, DSLR fényképezővel és PC-vel is könnyedén együttműködik. Szoftverek tekintetében az OBS és az Xplit kezelése alapból támogatott, ráadásul a sokéves együttműködés miatt utóbbiból vélhetően időkorlátos licenct is mellékelhetnek a termék mellé.

Érdekes módon a videóban említésre került a CUK430 passzív hűtési rendszere, ami teljesen hangtalan használatot eredményez, ugyanakkor magasabb üzemi hőfokokkal is járhat. A gyártó azonban ügyelt erre a tervezés során, és az eszköz 38-40 Celsius fokos működési tartományra lett belőve.

Az első tesztek ezt hamarosan igazolhatják (vagy épp cáfolhatják), és várhatóan a piaci megjelenésről és árazásról is értesülhetünk az elkövetkezendő hetekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.