Hirdetés

Bemutatkozott a Logitech kézikonzolja, amin több ezer játék fut



|

Kiderült minden hivatalos részlet a Logitech G Cloudról.

Hirdetés

A Nintendo Switch és a Steam Deck népszerűsége egyértelműen jelzi, hogy van igény a hordozható gaming eszközökre, a Tencent és a Logitech pedig összefogott, hogy megalkossák a saját, felhős szolgáltatásokat támogató koncepciójukat. Az eszközt már hetek óta pletykálják, több szivárgás is történt, így már a leleplezés előtt megláthattuk, hogyan fog kinézni a sikervárományos kézikonzol. 

Az eszköz a Logitech G Cloud nevet kapta, a kontrollerek teljesítményével vetekedő "precíziós" irányítással, 1080p felbontású, IPS LCD érintőkijelzővel (7", 60 Hz, 16:9) és a gyártó által "elképesztőnek" titulált akkumulátor-üzemidővel rendelkezik (körülbelül 12 órát bír egy feltöltéssel).

Hirdetés

A tömege 463 gramm, a hosszúsága 25,6 cm, a szélessége 11,7 cm, a magassága pedig 3,3 cm. Egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 720G processzor és 4 GB LPDDR4x RAM dolgozik benne, 64 GB-os tárhellyel vértezték fel, amit lehet bővíteni. Vannak sztereó hangszórók és mikrofon, Bluetooth 5.1, valamint jó barátságot ápol az USB-C-vel és a 3.5 mm-e jackcsatlakozóval is. 

A kézikonzol támogatja az Nvidia GeForce Now és az Xbox Cloud Gaming szolgáltatásokat (így a Game Passt is), szóval többek között a Halo Infinite, a Grounded, a Sea of Thieves, a Forza Horizon 5, a Deathloop és természetesen a Fortnite is gond nélkül játszható lesz rajta. A közlemény szerint egy Xbox konzolról, az Xbox alkalmazásból és a Steam Linkről is streamelhetjük a játékokat, míg az alkalmazásokat a Google Play Store-ból lehet letölteni.

A Logitech a környezetvédelemre is figyelt, állítása alapján a termék karbonsemleges, a csomagolás is az FSC-tanúsítvánnyal rendelkező anyagokból és más ellenőrzött forrásokból készült. A Logitech G Cloud október 17-én jelenik meg, adók nélkül 350 dollárba (kb. 143 ezer forintba) kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.