Hirdetés

Bemutatkozott az Intel XeSS, a DLSS legújabb kihívója



|

Az Intel felskálázó technológiája nemcsak a cég saját kártyáival, hanem az Nvidia és az AMD chipjeivel is kompetibilis lesz.

Hirdetés

Lezajlott az Intel Acrhitecture Day 2021, ahol több érdekes újdonságról is lerántották a leplet. Az egyik ilyen a cég új GPU architektúrája, amit Intel Alchemist néven emlegetnek.

Ezzel együtt mutatkozott be a mesterséges intelligenciára épülő felskálázó technológia, az Intel XeSS, ami a jelek szerint nemcsak a látványt, hanem a teljesítményt is feltornázza.

Hirdetés

Egyelőre csak egy rövid, de látványos tech demón nézhettük meg működés közben, hogyan veszi fel a kesztyűt az Intel az Nvidia DLSS és az AMD FSR technológiája ellen. A videóban 1080p-ben renderelnek, ezt skálázzák fel 4K-ra, és a végeredmény nagyon hasonló a natív 4K-ban renderelt anyaghoz. Persze a videót 1080p-ben töltötték fel, ami mondjuk nem segít abban, hogy avatott szemek észrevegyék az esetleges különbségeket. A mérnökök szerint ezzel a módszerrel akár megduplázhatjuk az fps számot.

Az Intel XeSS SDK-t még ebben a hónapban elérhetővé teszik a fejlesztők számára, maga a rendszer pedig 2022 elején lesz elérhető, amikor az Alchemist kártyákat is piacra dobják, ugyanakkor fontos, hogy az XeSS nemcsak az Intel videokártyáit, hanem az AMD és Nvidia modelleket is támogatja. Izgatottan várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.