Hirdetés

Bemutatkoztak az ASUS saját RTX 3090 Ti videokártyái



|

Az Nvidia után az ASUS is megmutatta a saját variánsait a GeForce RTX 3090 Ti-ból.

Hirdetés

Az Nvidia még a januári CES 2022-n leplezte le a legújabb csúcs-videokártyáját, a GeForce RTX 3090 Ti-t, nem sokkal később viszont már gyártási gondokról és a piaci rajt teljes meghiúsulásáról szóltak a pletykák.

A kártya tegnapi megjelenésével azonban hivatalosan is véget értek a találgatások, az Nvidia méregdrágra Founders Edition kiadása után pedig már az ASUS saját variánsait is megcsodálhatjuk.

Hirdetés

A tajvani gyártó két modellt szállít az újdonságból: a hibrid hűtéssel operáló ROG Strix LC GeForce RTX 3090 Ti-t és a játékra tervezett TUF Gaming GeForce RTX 3090 Ti-t. Az előbbin két 120 mm-es ARGB ventilátor egészíti ki a 240 mm-es radiátort, így az ASUS a kategória leghatékonyabb hűtését ígéri a nagy teljesítményű számítógépekhez. A ROG Strix LC további extrája, hogy beépített LED-fények jelzik, ha nem megfelelő a kártya csatlakoztatása, vagy ha nem kap elég energiát, a dual-mode BIOS segítségével pedig választhatunk a teljesítmény és a csendes üzemmódok között.

A TUF Gaming GeForce RTX™ 3090 Ti hűvösen tartásáról 3 nagy teljesítményű ventilátor és egy 3.2 slotos hűtőborda gondoskodik. Az 1,5 cm magas ventilátorokat akár a szupercsendes 0 dB-es üzemmódban is működtethetjük, a kártyáról pedig nem hiányzik a játékosoknak szánt termékek elengedhetetlen kelléke, a konfigurálható RGB LED világítás sem.

A ROG Strix LC GeForce RTX 3090 Ti hivatalos listaára 2200 dollár (nettó 730 ezer forint), a TUF Gaming variáns áráról cikkünk írásakor még nincs információnk. Ahogy azonban azt az évek óta tartó videokártyahiányban már megszokhattuk, mire a fogyasztókhoz érnek, sokkal többet kóstálnak majd a gyártó által meghatározott összegeknél.

Az RTX 3090 Ti az Nvidia történetének legerősebb videokártyája, 10752 CUDA maggal, 24 GB memóriával, valamint 1560 Mhz-es alap és 1950 MHz-es boost órajellel. A nagy teljesítmény viszont izmos tápegységet követel, így az ASUS is minimum 1000W-os modelleket ajánl az új vasakhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.