Hirdetés

Bemutatta az AMD az eddigi legerősebb laptop-GPU-ját



|

Az AMD Radeon RX 7900M-mel reális célokat tűztek ki, nem számháborúzni akartak.

Hirdetés

Sokan érthető módon még mindig asztali gépekre esküsznek, ha PC-gamingről van szó, de mint azt évek óta tudjuk, laptopot játékra venni sem elvetemült ötlet. Az AMD ezt a szegmenst próbálja felrázni egy kicsit a ma bejelentett Radeon RX 7900M mobilos GPU-jával, ami 1440p-s felbontás mellett nyújt maximális élményt.

Az RX 7900M 72 CU-ból áll, 16 GB GDDR6 RAM támogatja, és 180 wattot fogyaszt, ami pont 70-nel több, mint az Nvidia-féle RTX 4080, de cserébe 7%-kal jobb teljesítményt láthatunk a képfrissítési sebesség terén, és RAM-ból is többet kapunk. 1825 MHz játékos és 2090 MHz boostolt órajelre képes.

Hirdetés

Támogatja az AMD FSR 3-at is, amivel például a Forspoken esetében (mely játékot csak és kizárólag a hardvergyártók tartják még az emlékezetünkben) 201 fps is elérhető, míg a funkció kikapcsolása esetén 64 fps a maximum.

Az RX 7900M az Alienware m18-ban debütál, Ryzen CPU-k kíséretében, 7045HX-től fölfelé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.