Hirdetés

Megszűnhet a Bluetooth lag a vezeték nélküli gamerkütyüknél?



|

A Spark Microsystems nevű startup az UWB technológiával hozná össze a gyorsabb rövid távú vezeték nélküli hálózatokat.

Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több tech szereplőt érdekel az UWB technológia, ami igazából nem új, már egy évtizede is használták adatátvitelre. Most ismét felfedezték, ezúttal egy objektum pontos helyét mérik be a segítségével. Az Apple az iPhone 11-ek U1 lapkájában használja ezt, a BMW és a Volkswagen az autókulcsokba építheti, a Spark Microsystems pedig vezeték nélküli kontrollerekhez, billentyűzetekhez, egerekhez és fejhallgatókhoz vetné be. Mindezt azért, hogy a Bluetooth használata közben tapasztalt lagot csökkentve igazi alternatívát kínáljon a vezetékes perifériákra. 

Hirdetés

A startup SR1000-es rádiólapkái az idei harmadik negyedévben érkeznek, a prototípusokat már tesztelik. Egy chip 1 dollárnál is olcsóbb lesz. Az UWB-nek hála a Bluetooth-kütyük adatátvitele gyorsabb lehet, a fogyasztása alacsonyabb, és a lag szintje is kisebb, vagyis nem akadozik majd a vezeték nélküli játék. A VR-és AR-headsetek, IoT-s kütyük esetében is hasznos lehet a chip. 

A fejlesztők szerint az emberek nem érik be kb. 20 százalékkal jobb teljesítménnyel, így ők 10x-es teljesítménynövekedést céloznak meg (például a perifériák esetében). A Spark azt reméli, hogy a jövőben szabvánnyá válik a technológiája. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.