Hirdetés

Breaking: a Sony végre megmutatta a PlayStation VR2-t



|

Hosszas találgatás után most már minden oldalról megcsodálhatjuk a régen várt VR-headset dizájnját.

Hirdetés

Habár a spekulációk már korábban elkezdődtek, a Sony csak egy éve, 2021 februárjában jelentette be, hogy készülőben van a 2016-ban megjelent virtuális valóság-headset, a PlayStation VR új generációs utódja. Magát a PS VR2-t azóta sem mutatták meg a világnak, most viszont vége a várakozásnak, a gyártó ugyanis hivatalosan is letudta a nagy leleplezést.

Hideaki Nishino, a PlayStation platform-élményekért felelős alelnöke a PlayStation Blogon tette közzé az alábbi fotókat, melyeken több oldalról is megmutatja magát a PS VR2 és a hozzá tartozó Sense-kontrollerek.

Hirdetés

Ahogy a bejegyzés is kiemeli, a kiegészítők formáját a PlayStation 5 mintájára alakították ki, így azok külsőre is remekül passzolnak a Sony konzoljához. Ennek megfelelően a headset fehér betéteit is beborítják az apró PS-szimbólumok.

Az első generációs PS VR-ral összegyűlt tapasztalatokat felhasználva a gyártó kiemelt figyelmet szentelt az ergonómiának, így az ígéretek szerint a PS VR 2 olyan kényelmes lesz, hogy a játékokba temetkezve szinte el is feledkezünk majd a viseléséről. Ennek érdekében nem csak a fejpánt és a lencsék arctól való távolságának variálhatósága tér vissza, de egy tárcsával már a lencsék egymáshoz viszonyított távolsága is állítható lesz. A PS VR2 másik komoly fegyverténye a tömeg, amit még azzal együtt is sikerült csökkenteni, hogy már motorikus visszajelzést is építettek a headsetbe.

A megjelenési dátum sajnos továbbra is titok, a januári CES 2022-n viszont több technikai részletről és az első nagy PS VR2-exkluzív játékról is lerántotta a leplet a Sony.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.