Hirdetés

BRÉKING: az NVIDIA Turing megmenti a gamereket a bányászoktól



|

Nem csak a gamerek, a teljes PC-s piac számára gyógyírt jelenthet a Turing GPU: bányászoknak készül, olcsó lesz, a kriptopénzek termelésében pedig sokkal hatékonyabb, mint bármelyik GeForce kártya.

Hirdetés

Nemrég arról számoltunk be, hogy a Reuters értesülései szerint az NVIDIA egy Turing nevű GPU-n dolgozik, ami elvileg gamereknek készül, és már a jövő hónapban megjelenik. Többet nem lehetett róla tudni, azt viszont többen furcsállották, hogy miért szakít az eddigi névadási szokásaival a vállalat. 

Hirdetés

Most kiderült, hogy az Alan Turing után (a brit tudós egy csoport matematikussal együtt sikeresen törte fel a nácik hírhedt Enigma kódjait) elnevezett GPU tényleg a gamereknek készül, de nem úgy, ahogy gondoltuk. Nem egy gamerkártya alapja lesz ugyanis, hanem a játékosokat menti meg a bányászőrülettől. A Turing egy olyan eszköz, amit kifejezetten kriptopénzek bányászatára fejleszt az NVIDIA. 

Kompakt lesz, hatékony, és nem csak az otthoni, amatőr bányászok használhatják, hanem a bányászfarmok is, ipari méretekben. 

Elvileg olyan sok Turing-alapú eszközt gyártanak majd, és olyan olcsón, hogy többé nem éri meg bányászatra GeForce videokártyát venni. Az NVIDIA ezzel a lépéssel mentené meg a PC-s gamereket, sőt, talán magát a teljes PC-s piacot is. 

Talán mondanunk sem kell, hogy ha tényleg ekkora hatást gyakorolnak a szektorra, akkor a videokártyák ára rohamtempóban csökkenhet. Ez jó hír, főleg azután, hogy a csúcsteljesítményű megoldások ára nem ritkán megnégyszereződött a bányászőrület miatt. És azért is, mert sok gamer inkább konzolra váltott mindezek fényében. 

Azt nem tudni, hogy a Turing GPU Pascal- vagy Volta-alapokon készül-e, de a Voltára építő GeForce GTX 2000-es széria még az idén megjelenik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.