Hirdetés

Brutális gyorsaságú SSD-ket mutatott be a Gigabyte



|

Új sebességszintet ért el a tajvani gyártó a legújabb Aorus SSD-meghajtókkal, ráadásul a lapkák hűtésére is odafigyeltek a tervezés során.

Hirdetés

A Gigabyte még 2019-ben, az elsők között mutatta be az Aorus termékcsaládhoz tartozó PCIe 4.0-s SSD-meghajtóit, így aki a megfelelő alaplappal is rendelkezett, rögtön kihasználhatta az 5 GB/s feletti olvasási és írási sebességre képes tárolókat.

Az első generációs Aorus Gen4 egy ideig a leggyorsabb SSD-k közé tartozott, ám a NAND-lapkák gyártástechnológiai fejlődése és a frissített vezérlők elérhetősége miatt elérkezett az idő az új csúcsmodellek bemutatására.

Hirdetés

Az új, 1 és 2 TB tárkapacitással elérhető Aorus Gen4 7000s SSD a nagyteljesítményű 3D TLC lapkáknak, az SLC gyorsítótárnak és a Phison PS5018-E18 vezérlőnek köszönhetően akár 2 GB/s-mal magasabb szekvenciális olvasásra és írásra képes, mint az elődje. Aki a hardver teljesítőképességének maximumát akarja a gépében tudni, érdemes a 2 TB-os kiadást választania, a kisebbik modell ugyanis írás tekintetében még "csak" a korábbi generációs szinthez tartozó 5,5 GB/s értékre képes.

Ehhez a sebességhez természetesen gondosan megtervezett hűtés is dukál, és ebben a Gigabyte egészen rugalmasnak mutatkozik az új generációs meghajtó esetében. Az alapkiépítés egy 7 mm vastag bordát tartalmaz hátlappal együtt, amikhez kettős hővezető felület is társul. Ugyanakkor, kifejezetten a vízhűtéses konfigurációk használóinak készül egy hőcsövekkel és extra bordázattal megspékelt verzió is, amely a ventilátoroktól mentes gépházakban is képes megfelelő hőleadást biztosítani.

A gyártó egyelőre sem a piaci elérhetőség dátumát, sem az árazást nem konkretizálta, ám aki Intel Z490-es vagy AMD X570/B550 alaplappal rendelkezik, ezzel az újdonsággal még jobban lerövidítheti az alkalmazásainak, játékainak betöltési idejét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.