Hirdetés

Az ideális gamerperifériák



|

Csak úgy lehetsz a legjobb, ha profi felszereléssel indulsz a csatába. Légy akár kezdő virtuális katona, gyakorlott harcos vagy hardcore gamer, megmutatjuk, milyen szettekkel jársz igazán jól.

Hirdetés

Nem érdemes alapszintű, filléres felszereléssel belevetni magad a virtuális csatákba. Egy rossz minőségű billentyűzet és egér játszhatatlanná teszi még a legizgalmasabb címeket is. Segítünk kiválasztani az ideális gamerszettet több árkategóriában, így garantáltan kiváló játékélményben lesz részed.

Hirdetés

A gamerhozzávaló

Kitartó munkával néhány év alatt a névtelen cégek elérték, hogy sokan negatív jelzőként tekintsenek a "gamer" szóra. Pedig egy tapasztalt, megbízható perifériagyártó jól tudja, hogy ez nem azt jelenti, hogy a külső a legfontosabb, vagy hogy minél több LED legyen egy terméken. Egy periféria attól lesz valóban gamer, hogy masszív, bírja a terhelést, kényelmes, emellett nagyon gyors, a játékmenetet egyáltalán nem lassítja le. Persze nem hátrány, ha közben jól néz ki, és nyújt néhány extrát.

Billentyűzet: Gépeléshez, adatbevitelhez egy szimpla tasztatúra is megteszi, játékhoz azonban lassú, és szolgáltatáskészlete is hiányos. A kapcsolókat tekintve lehet membrános és mechanikus a billentyűzet, előbbi olcsóbb, utóbbi sokkal gyorsabb, pontosabb, ám drágább is. A készülékháznak belépőszinten is masszívnak kell lennie: nem hajolhat meg, és bírnia kell akár az egész napos terhelést. A középkategóriától kezdődően már alumínium készülékházzal fogsz találkozni. A háttérvilágítás hasznos tulajdonság, pláne akkor, ha gombonkénti és programozható. Szintén előnyös a gaming mód, a dedikált multimédiavezérlő-sor és a makrózható [F1-12] gombok. Az USB hub, a hangerőszabályzó és az olyan extrém funkciók, mint a MasterKeys MK850 analóg Aimpad-technológiája a felső kategória kiváltságai.

Egér: Nem csupán néhány ikonra, menüpontra kell rákattintani játék közben, hanem hajszálpontosan célozni és a lehető leggyorsabban mozogni. A gameregerekbe speciális szenzor és erős feldolgozó chip kerül, emellett számít az ideális ergonómia, amely szubjektív - nem úgy, mint az elengedhetetlen oldalsó csúszásmentes bevonat. A gombok számán és programozhatóságán felül fontos a tömeg, a kábelezés, a szoftveres funkciók és a világítás is. Ha sokat játszol, imádni fogod a lyukacsos MasterMouse MM710-et, mert az egyik legkönnyebb gameregér - mindössze 53 grammot nyom. Érdemes egy profi egéralátéttel is számolni, ami javítja a szenzor pontosságát, és az egér tisztaságára is ügyel.

Nem csak a látvány miatt: a hajszálpontos célzáshoz ajánlott a profi egéralátét,
ráadásul az egér alja sem koszolódik

Headset: Még a drága gamerlaptopok hangzása sem az igazi, a nagy hangfal nem mindig megoldás, ezért egy jó füles nélkülözhetetlen. Számít a kényelem és a hangminőség, a fejpánt és a fülpárnák párnázásának hibátlannak kell lennie. A színezett hangzás nem hátrány, a játékok ilyenkor szólnak igazán élethű tónussal. A jó gamerfülesben azt is meghallod, hogy pontosan melyik irányból jön a veszély. A virtuális 7.1-es térhangzás segíthet ezen: drágább modelleken ezt extra hardveres vezérlővel oldják meg.

Hétvégi harcos

Cooler Master Devastator 3 billentyűzet
Ár: 11 490 Ft
Kapcsoló típusa: membrán
Háttérvilágítás: 7 szín, 1 zóna
Multimédia gombok: dedikált
Extrák: dedikált hangerőszabályzó, világítási effektek

Cooler Master Devastator 3 egér
Ár: (a csomag része)
Szenzor felbontása: Avago, 800-2400 dpi
Gombok száma: 6
Világítás: 7 szín, 1 zóna
Tömeg: 128 g

Cooler Master CH321 headset
Ár: 14 990 Ft
Frekvenciaátvitel: 20-20 000 Hz
Hangszóró típusa: 50 mm neodímium
Csatlakozás: USB
Extrák: RGB logó, 2,3 m USB-kábel

Gyakorlott katona

Cooler Master MasterKeys CK550 billentyűzet
Ár: 23 190 Ft
Kapcsoló típusa: mechanikus, Red, Blue, Brown
Háttérvilágítás: gombonkénti RGB
Multimédia gombok: [Fn] gombbal
Extrák: fedélzeti memória, alumíniumborítás

Cooler Master MasterMouse MM710 egér
Ár: 15 990 Ft
Szenzor felbontása: PMW3389, 400-16 000 dpi
Gombok száma: 6
Világítás: nincs
Tömeg: 53 g

Cooler Master MasterPulse MH751 headset
Ár: 19 990 Ft
Frekvenciaátvitel: 20-20 000 Hz
Hangszóró típusa: 40 mm neodímium
Csatlakozás: jack
Extrák: lecsatolható mikrofon, összecsukható

Elit kommandós

Cooler Master MasterKeys MK850 billentyűzet HU
Ár: 57 290 Ft
Kapcsoló típusa: mechanikus, Cherry MX Red
Háttérvilágítás: gombonkénti RGB
Multimédia gombok: dedikált+analóg tekerőgombok
Extrák: Aimpad, USB hub, fedélzeti memória

Cooler Master MasterMouse MM830 egér
Ár: 20 690 Ft
Szenzor felbontása: PMW3360, 100-12 000 dpi
Gombok száma: 8
Világítás: négyzónás RGB+OLED-kijelző
Tömeg: 162 g

Cooler Master MasterPulse MH752 headset
Ár: 23 990 Ft
Frekvenciaátvitel: 20-20 000 Hz
Hangszóró típusa: 40 mm neodímium
Csatlakozás: jack, USB
Extrák: hardveres, virtuális 7.1 térhangzás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.