Hirdetés

Csak három hónap garanciát ad bányászkártyájára a Gigabyte



|

A tajvani gyártó elősként mutatta be az Nvidia CMP 30HX gyorsítóját, ám úgy tűnik, nem ez lesz az év legjobb vétele.

Hirdetés

A játékosok egyre növekvő panaszáradatára több módon igyekezett reagálni az Nvidia az év elején. Ezek a reakciók szándékukat tekintve abszolút pozitívnak tekinthetők, valójában inkább csak feltüzelték az amúgy magas fokon lángoló hangulatot.

Sem a GeForce RTX 3060 szoftveres korlátozása, sem pedig az új, kifejezetten a bányászok számára készült termékvonal nem javított a helyzeten, még mindig igaz az a tény, hogy aki most videokártyát vásárolna, jócskán túlárazott ajánlatokkal találkozhat.

Hirdetés

A Gigabyte sem épp azon dolgozik, hogyan lehetne racionálisabb vételt kínálni a játékosok számára, legújabb bejelentésében épp annak a bizonyos CMP-sorozatnak a legkisebb tagjáról ad hírt, ami a kriptoőrülethez illeszkedik tudásban és kialakításban. A kétventilátoros WindForce hűtéssel ellátott újdonságon azonnal feltűnik a videokimenetek hiánya, így a felhasználhatósága valóban korlátozott, ám még erre is rátesz egy lapáttal a gyártó álláspontja a jótállást illetően.

Nem meglepő, de míg 2018-ban a Pascal-alapú gyorsítókat 6 hónapos garanciával lehetett beszerezni, addig idén egy bányász már csak 3 hónapban gondolkodhat, ezt követően meghibásodás esetén csak a nem túl környezetbarát megsemmisítés marad. És talán ez legalább akkora gond, mint maga a szituáció, ami miatt ez a CMP HX vezérlő megszülethetett. Hiába ugyanis a modern, az RTX 3060-hoz közeli 3D-teljesítményre képes lapka, a 6 GB-nyi GDDR6 memória, ha ennek a példánynak a befektetés/megtérülés életútját igen rövidre tervezték. Nem beszélve arról, hogy a gyártó által ajánlott ár 720 dollár, ami egy-két kereskedőnél máris elkezdett felfelé törni az 1000 dolláros határig.

Három hónap garancia és 720-1000 dolláros árcédula: nem neveznénk tuti vételnek.

A távol-keleti bányászfarmok számára vélhetően ez sem jelent majd problémát, az igen nagy mennyiségben vásárolt gyorsítókat úgy fogyasztják, mint senki más. Ugyanakkor most már egyre hosszabb ideje élünk ebben a szituációban, és ha az Nvidiának igaza van, akkor az egész év erről fog szólni. Pörög tovább a bányászat, a játékosok továbbra sem tudnak észszerű módon videokártyához jutni, és olyan termékek kerülhetnek ki az internetes boltok polcaira, amikről már a kibontás előtt tudni fogjuk, hogy hamarosan informatikai hulladékká alakulnak át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.