Hirdetés

Csendesebb és tovább is bírja a játékot a Steam Deck ezzel a menő, átlátszó hátlappal



|

A JSAUX egyedi hátlapja csak kicsit drágább a gyári megfelelőjénél, de erős érvekkel győzköd a vásárlásról.

Hirdetés

A Steam Deck február 25-én ünnepli az első születésnapját, az elmúlt 12 hónap alapján pedig úgy tűnik, hogy a Valve hordozható PC/konzol hibridje megtalálta a maga közönségét, amit nem kis részben annak is köszönhet, hogy számítógép lévén messzemenőkig személyre szabható élményt kínál.  

Ez pedig valamelyest a hardverre is igaz, hiszen a gyártó igyekezett szem előtt tartani a könnyű szerelhetőséget, így ma már külsős cégek hada árul hozzá különféle kiegészítőket. Az egyik ilyen a JSAUX, amely egy kimondottan csábító modifikációval jelentkezett.

Hirdetés

A nem túl hangzatos módon csak "Transparent Back Plate for Steam Deck PC0106"-nak hívott termékben egy átlátszó hátlapot tisztelhetünk, ám valójában sokkal többet kínál a kétezreses évek divatját idéző optikai tuningnál. Az egyedi elemet ugyanis egy integrált alumínium hűtőlappal is ellátták, amely a jelek szerint nem parasztvakítás, hanem valóban képes érdemben befolyásolni a Steam Deck működését.

A The Verge újságírója, Sean Hollister legalábbis beszerzett egy példányt, és tapasztalatai alapján a szerszámokkal és három bónusz gombszettel érkező Transparent Black Plate rögzítése után a Steam Deck 1-4 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemel a Shadow of the Tomb Raidert futtatva. Ez pedig minden mást is befolyásol: a gép csendesebbé vált, mivel a hűtőventilátornak percenként 500-600-900 fordulattal kevesebbet kell pörögnie, némiképp megtoldva az akkumulátorból kisajtolható üzemidőt is.

Hollister ugyanakkor néhány negatívumot is felsorolt. A szereléshez biztosított szerszámok silány minőségűnek bizonyultak, ahogy az egyedi gombok fogása sem az igazi. Szintén említésre méltó, hogy a gombokat egy második Steam Decken is kipróbálta, amelyen az egyik folyamatosan benyomva maradt. Az újságíró ezt annak tulajdonítja, hogy az átlátszó hátlap nem illeszkedik olyan tökéletesen, mint a gyári variáns.

Akit viszont ezekkel együtt is érdekel az ajánlat, mert mondjuk a mai napig megőrül az Xbox Crystalért, vagy mert csábítja a csendesebb játék ígérete, az a JSAUX webshopján 30 dollárért (10 700 forint) csaphat le a Transparent Blackplate-re. Ez ahhoz képest nem is túl drága, hogy az iFixit 25 dollárért árulja a Steam Deck gyári hátlapját. Ha viszont valami extrábbra vágynál, érdemes kivárni az áprilist, a gyártó ugyanis egy közönségszavazás alapján ekkor teszi elérhetővé az egyedi hátlap lila és zöld verzióit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.