Hirdetés

Csodás hírt közölt a Valve a Steam Deckkel kapcsolatban



|

A jelek szerint remekül halad a hordozható PC megjelenésének előkészítése.

Hirdetés

A tavalyi év egyik nagy szenzációja volt a nyáron bemutatott Steam Deck, ám hiába repültek rá az előrendelők, a beígért karácsonyi rajt helyett csak egy több hónapos csúszás jutott nekik, ami a mai pandémiás-chiphiányos időkben persze nem igazán lepett meg senkit.

A első szállítások új határideje februárra tolódott, az előzmények fényében viszont senki sem merte biztosra venni, hogy a Valve valóban képes lesz tartani az ütemtervet. Nemrég azonban remek hírrel szolgált a cég: nagyon úgy néz ki, hogy sínen van a hordozható gaming PC megjelenése.

Hirdetés

A Steam blogjának januári frissítése ugyanis arról számol be, hogy az ünnepek után teljes gázzal folytatódnak az előkészületek:

"Boldog új évet! A csapat visszatért a szabadságról, és teljes gőzzel dolgozik; van is néhány hírünk mára. Először is, a Steam Deck kiadása az ütemterv szerint zajlik. A világjárvány, az ellátási problémák és a szállítási gondok dacára úgy tűnik, az eszközök házhoz szállítása február végére meg fog tudni indulni."

- áll a bejegyzésben, szóval a leggyorsabb előrendelők teljes joggal reménykedhetnek, hogy néhány héten belül már a Steam Decken gyűrik a kedvenc címeiket. A Valve egyúttal azt is közölte, hogy a fejlesztők már "egyre nagyobb számban" kapják a tesztgépeket, hogy minél előbb optimalizálhassák a játékaikat az új masinára.

A stúdióknak egyébként nem is kell titkolózniuk, az Outerloop Games alapítója például maga osztotta meg az alábbi videót a fejlesztői vasról, melyen saját alkotásuk, az Annapurna Interactive szárnyai alatt készülő Thirsty Suitors fut éppen:

A bejegyzés vége még sok további hírt ígér, így érdemes szemmel tartani a Valve blogját. Ráadásként kaptunk egy friss képet is az első kereskedelmi forgalomba szánt példányokról, így ha te is a korai előrendelők között vagy, az egyik cicus talán pont nálad dorombol majd:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.