Hirdetés

Csökkennek a videokártyák árai, késhetnek az új NVIDIA grafikus vezérlők



|

A csökkenő kereslet miatt júliusban 20 százalékkal mérséklődhetnek a videokártyák árai.

Hirdetés

A Digitimes iparági forrásokra hivatkozva arról adott ki jelentést, hogy júliusban várhatóan csökken a videokártyák ára. Mindez azért történik, mert a kereskedők kénytelenek megszabadulni azoktól a felhalmozott készletektől, amelyeket azért raktároztak be, hogy kiszolgálják a gamerek és bányászok támasztotta nagy keresletet. 

Hirdetés

A kereslet azonban alaposan megcsappant, a megemelt vételárakat pedig kénytelenek lentebb vinni a kereskedők, ha ismét több vásárlót szeretnének. Az árcsökkentésekkel védekezhetnek a bányászok kezei közül kikerülő használt grafikus vezérlőkkel szemben is, amelyek szintén erősen negatív hatással lehetnek az eladásokra. 

A várakozások szerint a videokártyák árai átlagosan 20 százalékkal csökkennek júliusban. Ezzel egyszerre a félvezetőgyártással foglalkozó TSMC és a partnerei is csökkentették a pénzügyi előrejelzéseiket. 

A Digitimes szerint a globális piac több millió olyan videokártyával van tele, amelyeket nehézkes eladni. Egyes tippek szerint mai szemmel nézve ezek már elavultnak is mondhatóak (az agresszív időkereteket, frissítéseket nézve). 

A jelentés kitért arra is, hogy az NVIDIA mindezek miatt úgy döntött, elhalasztja a következő-generációs videokártyáinak a megjelenését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.