Hirdetés

Csúszhat az Intel Arc videokártyák megjelenése



|

Egy megbízható szivárogtató szerint nem sikerül tartani a második negyedévre ígért rajtot.

Hirdetés

Valószínűleg még a legoptimistább vásárlók sem bíznak abban, hogy az Intel idén érkező dedikált videokártyái gyógyírt kínálhatnak az elszabadult árakra, ám ennek ellenére is nagy várakozás övezi a kékek ajánlatait, hiszen a versenynek csak jót tehet az Nvidia és az AMD dominálta piac háromszereplőssé bővülése.

Márciusban már láthattunk néhányat az Arc néven érkező sorozat laptopos GPU-iból, azzal az ígérettel, hogy a második negyedévben az asztali vasakat is megmutatják a nagyvilágnak. Egy friss szivárgás viszont arra utal, hogy a kékeknek mégsem sikerül tartaniuk a saját maguk szabta határidőt.

Hirdetés

Az információ forrása a korábban többször is pontosan "jósoló" Enthusiastic Citizen, aki a Bilibili közösségi oldalon adott helyzetjelentést. A szivárogtató szerint az Intel egészen a második negyedév legvégére, vagy a harmadik negyedév elejére tolta az Arc videokártyák és a nagyobb teljesítményű mobil variánsok megjelenését. Ha tényleg így van, ennek ahhoz lehet köze, hogy a múlt hónapban leleplezett A350M chip sem debütált valami fényesen, mivel eleve csak Dél-Koreában érhető el, az első tesztek alapján pedig még nagyon sok munka lesz a drivereivel, mire hozni tudja az elvárt teljesítményt.

Az Intel vélhetően szeretne biztosra menni, és alaposan felkészülni a videokártyák rajtjára, hiszen egy negatív visszhangú piaci belépő felbecsülhetetlen károkat okozna a friss termék megítélése szempontjából. A késésen túl azonban Enthusiastic Citizen néhány részletet is megosztott az új erőforrásokról.

A poszt szerint legalább négy modellt kapunk A770, A750, A580 és A380 néven, melyek legerősebbike, az A770 az Nvidia GeForce 3060 Ti teljesítményéhez állhat közel. Mivel ez egy középkategóriás kártya, a szivárogtató arra következtet, hogy később akár erősebb verziók (pl. A970) is érkezhetnek. Ami az A750-es SKU-t illeti, ebben 448 Xe Vector Engine lapulhat, és az A580-al egyetemben 8GB RAM-mal szerelhetik fel. A kvartett legolcsóbb tagjáról, az A380-asról annyi derülhetett ki, hogy az AMD Radeon RX 6400-as teljesítményét hozhatja, tehát egy erősen minimál kártya lehet.

Hogy mindebből mi válik valóra, az valószínűleg csak hónapok múlva dől el, addig is pedig izgatottan várjuk, hogy mit tartogat nekünk az Intel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.