Hirdetés

Csúszhat az Intel gamer videokártyáinak megjelenése



|

Egy új beszámoló szerint tavaszig várnunk kell az első Intel Arc GPU-kra, de arról is kaptunk infókat, milyen modellekkel rajtol el a termékcsalád.

Hirdetés

Nem érdemes arra számítani, hogy a GPU-válságot megoldó messiásként érkeznek majd meg az Intel Arc videokártyái, de az biztos, hogy valamelyest enyhítenek majd az új modellek a hiányon, illetve élénkíthetik a versenyt az AMD-vel és az Nvidiával. Korábban arra számítottunk, hogy az első Arc modellek nem sokkal 2022. kezdetét követően már a polcokra is kerülnek, de egy friss beszámoló szerint egy kicsit még várnunk kell rájuk.

Hirdetés

A kínai IT Home értesülései szerint csak márciusban esedékes az Arc termékcsalád rajtja, ami mögött nem kizárt, hogy a felturbózott 2060-as kártyák megjelenése áll. A weboldal továbbá azt is tudni véli, milyen modellekből áll a megjelenéskori felhozatal, ennek kapcsán azt írják, hogy két kártyára számíthatunk a kezdetekkor. Ezek közül az egyik 512 végrehajtó egységgel és 16 GB videomemóriával érkezik, a másik pedig 384 EU-t és 12 GB GDDR6-os memóriát kapott.

Ezek az adatok egyébként az első benchmarkok által sugallt teljesítményszintnél némileg szerényebb erőt sejtetnek, az Nvidia aktuális felhozatalából a 3080 helyett inkább a 3070 és a 3060 azok a modellek, amikhez hasonló játékélményt adhatnak majd az első Intel Arc videokártyák. Később persze nem kizárt, hogy a csúcskategóriás versenytársakkal egy szinten lévő GPU-t is kiad az Intel, ugyanis egyes, a driverekre vonatkozó adatbázisok szerint akár harminckét különböző kártyát is hozhat idővel az Arc termékcsalád.

Más kérdés, hogy a bejáratott módszer az, hogy a legerősebb modellek jelennek meg először, ezt a gyengébb változatok, majd a következő generáció követik. Persze, az sem kizárt, hogy az első szériával csak a középkategóriában támad az Intel, majd egy vagy két év múlva száll be a 4K-s gaming piacára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.