Hirdetés

Csúszhat az Intel-videokártyák megjelenése



|

Több forrás is arra utal, hogy a vártnál később fut majd be az Arc-széria.

Hirdetés

Már két éve annak, hogy a nyerészkedőknek és a bányászoknak hála képtelenség értelmes áron beszerezni az AMD és az Nvidia videokártyáit, így sokan várják izgatottan, hogy az Intel piaci belépője vajon enyhít-e a helyzeten.

Korábban arról szóltak a híresztelések, hogy márciusban futhatnak be az Alchemist kódnevű GPU-val szerelt Intel Arc-kártyák, egy csokor friss szivárgás viszont arra utal, hogy erre csak később kerülhet sor.

Hirdetés

A pletykákat egy csomagban szállította a Moore's Law is Dead YouTube-csatorna legutóbbi videója, mely szerint több forrás is úgy tudja, hogy az Intel a második negyedévre csúsztatta a videokártyák rajtját. A késés hátterében a driverek előkészítése, illetve a készletek bőséges felhalmozása állhat. Az utóbbi kapcsán egyébként nemrég Raja Koduri, az Intel GPU-kért felelős alelnöke is úgy nyilatkozott, hogy Arc-kártyák millióit szeretnék eljuttatni a vásárlókhoz.

Az egyik forrás úgy tudja, hogy a széria minden fontosabb termékét áprilisra vagy későbbre halasztották, a legerősebb asztali kártyára pedig egészen júniusig kell majd várnunk. Egy másik besúgó szerint az Intel a tényleges piaci rajt előtt, egy nagy videójátékos rendezvényen leplezheti le a hardvereket, ami talán a február 27. és március 1. között esedékes PAX East lesz.

A késésnek nyilván senki sem örül, az viszont kifejezetten biztató, hogy a Moore's Law is Dead által csak 4-es számú forrásként feltüntetett bennfentes szerint az Intel-kártyák legolcsóbb képviselőinek árazása "kigúnyolja" majd az Nvidia rivális ajánlatainak árcéduláját. A zöldeknél márpedig most a hivatalosan 329 dollárba kerülő GeForce RTX 3050 jelenti a padlót, szóval ha az illető nem téved, az Arc-szériát valahova ez alá lőhetik be.

Más kérdés, hogy a nyerészkedők miatt a valóságban az RTX 3050 is 200-250 ezer forint között mozog, így az Intel még biztosan nem fogja elhozni az olcsó videokártyák korát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.