Hirdetés

Csúszik az Intel Arc Alchemist megjelenése, veszélyben lehet a széria jövője



|

Nem túl biztató információ érkezett az Intel videokártyáival kapcsolatban.

Hirdetés

A jelek szerint közel sem felhőtlen állapotok uralkodnak az Intelnél. A vállalat a legutóbbi beszámolók alapján az Alden Lake processzorok népszerűsége ellenére sem teljesít jól, sőt az utóbbi gazdasági negyedévben jelentős veszteséget halmozott fel.

Ezúttal pedig kiderült, hogy az Nvidia és az AMD által uralt kétszereplős GPU-piacra betörni szándékozó Arc Alchemist videokártyák fejlesztése még hagy kívánnivalót maga után, így az Intel kénytelen csúsztatni a tervezett megjelenést.

Hirdetés

Az Intel kiemelt kereskedelmi partnereinek küldött prezentációs anyagok kiszivárogtak, és ezekből megtudhattuk, hogy az Intel eredetileg idén augusztusban szerette volna piacra dobni az Arc Alchemist modelleket, viszont ezt határozatlan ideig el kellett halasztani. Az egyik partnercéghez kapcsolódó forrás megjegyezte, hogy a vállalatok jelenleg nem tudják, hogy mire számítsanak, többen pedig alapvetően is kételkedtek a nyári megjelenésben.

Ha a források megbízhatónak bizonyulnak, akkor nemcsak az Arc Alchemist megjelenésére tekinthetünk kétségekkel teli, hanem az egész széria jövőjére is. Az Intel tervei alapján legalább 2025-ig minden évben megjelent volna egy új GPU modell, viszont a vezetők állítólag már arról is tárgyalnak, hogy a teljes, asztali PC-knek szánt Arc szériát törölni fogják.

Nagy veszteség lenne, ha az Intel már ilyen korán kiszállna versenyből, hiszen az egyedi felhasználók helyzete csak javulna, ha több lehetőség közül választhatnának. Az Intel ügyvezetője, Pat Gelsinger legutóbb azt nyilatkozta egy kapcsolódó beszámolóban, hogy az Arc Alchemist GPU-k 2022 harmadik negyedévében jelenhetnek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.