Hirdetés

Dátumot és árat kapott a Sony prémium kontrollere



|

A DualSense Edge nem lesz olcsó, de legalább nem kell sokat várni a megjelenésére.

Hirdetés

A Sony az augusztusi gamescom Opening Night Live keretében leplezte le a PlayStation 5-höz szánt DualSense Edge kontrollert, amely az Xbox Elite Series 2 riválisaként számos extrával igyekszik megkülönböztetni magát a mezei kiadástól. Az új vezérlő legfontosabb elve a testreszabhatóság, amivel a tervezők ígérete szerint előnyökre tehetünk majd szert a játékokban. 

Ilyenek lesznek az egyes remappolható és letiltható gombok, a ravaszok átkalibrálása, az egyedi gombkonfigurációk külön profilként való elmentése, a dedikált Fn-gomb, a három cserélhető stick, a könnyedén és külön is eltávolítható joystick-modulok, valamint a lezárható USB-C csatlakozó is. 

Hirdetés

Most kiderült több fontos részlet is a DualSense Edge kapcsán. Egyrészt az, hogy a Sony 2023. január 26-án fogja globálisan a piacra dobni a terméket, az előrendelés pedig október 25-én indul egyes viszonteladóknál és a Sony honlapján, a többi kereskedő csak február 23-án fogja szállítani. Azt is megtudtuk, hogy mennyibe fog fájni a prémium kontroller a fogyasztóknak: 240 euróba fog kerülni, míg a - szintén január 26-tól elérhetővé váló - cserélhető stickmodulok 25 eurót kóstálnak majd. A hivatalos magyar árak még nem ismertek. 

A DualSense Edge doboza tartalmazni fog a vezeték nélküli kontroller mellett egy harisnyázott USB kábelt, egy csatlakozóházat és egy hordtáskát is, valamint két standard karkupakot, két magasított tetejű kupakot, két tompa tetejű kupakot, két közepes íves hátsó gombot és két karos hátsó gombot is. Íme a teljes kollekció: 

Aki túl borsosnak érzi a DualSense Edge árát, de szeretne valami különlegesebbet a standard kontroller helyett, az nézzen rá a PlayStation 5 terepmintás kiegészítőire, talán megleli a számítását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.