Hirdetés

Decemberben jöhet a 20 GB-os GeForce RTX 3080 és a 16 GB-os RTX 3070



|

Két újabb modellel bővítheti decemberben az Nvidia a felsőkategóriás, Ampere-alapú GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlők kínálatát.

Hirdetés

Több jelentés szerint az Nvidia azt tervezi, hogy hamarosan két újabb modellel gyarapítja a felsőkategóriás GeForce RTX 30-szériát. A VideoCardz jól értesült forrásai azt állítják, decemberben jön a GeForce RTX 3080 20 GB-os kiadása, valamint a GeForce RTX 3070 16 GB-os változata is ekkorra várható. Az előbbi egyszerűen ráduplázna memóriában a múlt hónapban bemutatott GeForce RTX 3080-as grafikus vezérlőre, ugyanúgy 320-bites GDDR6X memóriabusszal.

Hirdetés

A tippek szerint hasonló húzásra építik a GeForce RTX 3070-es kártya 16 GB-os verzióját is, ennél viszont GDDR6-os memóriára kell számítani. Mi a helyzet a 8 GB memóriával felszerelt GeForce RTX 3070-nel? Az október vége felé mutatkozhat be hivatalosan. 

Sokan várják már az RTX 3070-et, de a középkategóriás RTX 3060 Ti is rengeteg ember kívánságlistáján szerepel. A várakozások szerint az RTX 3060 Ti valamikor novemberben debütálhat. Minden bizonnyal folyamatosan változtatja ütemtervét az Nvidia, ugyanis fel kell készülnie az október végén esedékes nagy AMD-bemutatóra, amelyen lerántják a leplet az RDNA 2-alapú Radeon RX 6000-es kártyákról

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.