Hirdetés

Dedikált GPU nélkül is elfogadhatóan fut a Resident Evil Village



|

A Capcom olyan ügyesen optimalizálta a játékot, hogy egy integrált videokártya is elég hozzá, és nem kell nagy kompromisszumokat kötnünk.

Hirdetés

A gaming világát most a Resident Evil Village tartja lázban, a SteamCharts mérései szerint soha nem játszottak még a sorozat egyetlen játékával sem annyian egy időben PC-n, mint ezzel, és várhatóan a hétvégén még többen szakítanak időt rá. Nem kell aggódni amiatt, hogy rosszul fog futni: mint kiderült, a játéknak egészen kevés is elég ahhoz, hogy játszható legyen.

A PC Gamer készített egy technológiai elemzést, melyhez nem csak egy csúcsgépet, hanem a 400 dollárból összerakott, dedikált kártya nélküli masinájukat is bevetették. 

Hirdetés

Ez a gép (amiben egyébként egy Ryzen 5 3400G dolgozik) még 1080p-ben is megmozdítja a játékot, viszont így 24 fps-es átlagot tudtak elérni Balanced, és 34 fps-t Performance módban, 20 és 27 fps-es minimummal. 720p-nél jobb volt a helyzet, ott már 54 fps-es átlag is összejött, az érték a keményebb jeleneteknél is legfeljebb 43-a csökkent.

A látvány egyik esetben sem makulátlan, a részletességet nem lehet maximumra húzni, ugyanis 8 GB memóriából gazdálkodik a gép, és ezt használja a 3400G grafikus magja is. Ha kifogy az erőforrásból, lefagy, de Ctrl+Alt+Del-lel újraéleszthető.

A legtöbben valószínűleg ennél jobb masinával próbálkoznak, de jó tudni, hogy a Capcom mérnökei figyelmet fordítottak az optimalizálásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.