Hirdetés

Dedikált GPU prototípusán dolgozik az Intel



|

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz kész az Intel önálló GPU-ja, de a munka folyamatban van.

Hirdetés

Az Intel az utóbbi években rengeteget fejlődött az integrált grafikus technológia terén, így az Intel HD grafika már nem számít viccnek, akár még bizonyos játékokkal is elboldogul. 

Hirdetés

Természetesen ennek ellenére sokkal jobb eredményt kapunk, ha inkább dedikált grafikus kártyára szavazunk. Az Intel éppen ezért az AMD segítségével piacra dobja az első olyan lapkáját, amely Intel CPU-t és AMD GPU-t házasít össze. Ezzel párhuzamosan folyik a munka az új grafikus technológia fejlesztésén is, amiben sokat segít az AMD korábbi GPU-s főnöke, az Intelhez igazolt Raja Koduri. 

Az Intel most pedig San Franciscóban, az ISSCC-n bemutatta egy dedikált GPU prototípusát. A grafikus vezérlő igazából csak demonstrációs célokat szolgál, hiszen nem tudni, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok, megjelenik-e ez a GPU, illetve a teljesítménye sem túl acélos. 

Alapvetően egy 2-chipes, 14 nm-es prototípusról van szó, 1,5 milliárd tranzisztorral. A GPU komponens az Intel Gen 9-es architektúrájára építkezik, 3 végrehajtási egységgel. Mindez a koncepció sikerességét hivatott bizonyítani - amint egy bizonyos hatásfokot sikerült elérni, az Intel újabb és több végrehajtási egységre vált, modernebb gyártástechnológiát vet be, és nagyobb GPU fejlesztésébe kezd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.