Hirdetés

Izmos és megfizethető gamer laptopokkal újít a Dell



|

Bár sokan még mindig felhúzott szemöldökkel fogadják a gamer laptop szókapcsolatot, egyre több hordozható gépen lehet játszani. A Dell újdonságai között ráadásul vannak olyanok, amelyek nem is vészesen drágák.

Hirdetés

A friss bejelentések között ismét szerepelnek Alienware márkás eszközök, de egy új, G jelű sorozat is érkezik (tetszik érteni, G mint gamer). A szokás szerint felső kategóriát képviselő Alienware nevet már jól ismerik a játékosok, az új családot pedig majd most fogják megismerni.

Hirdetés

Az Alienware 15 és 17 laptopok akár 6 magos 8. generációs Intel Core i5, i7, és i9 processzorokkal is elérhetők, amelyek az akár 5,0 GHz-es túlhajtást is lehetővé teszik, az Alienware legerősebb laptopcsaládjának esetében most először. Az Alienware gépészeti szempontok alapján kialakított hűtési technológiája, az Alienware Cryo-Tech 2.0-s verziója az 50 százalékkal vékonyabb ventilátorlapátokkal és a processzoron található párarekesszel hatékonyabban képes hűteni a több magot, így a lehető legtöbbet hozza ki az Intel csúcsprocesszoraiból. Ezek összessége mérhetően 10 százalékkal növeli az Alienware 15 és 17 laptopok teljesítményét, így a játékosok és a VR-használók is még pörgősebb élményhez juthatnak.

Az új sorozatban előre beépítve érkezik az Alienware Command Center, az idei CES-en bemutatott új felhasználói felület, ami kezdőknek és tapasztaltaknak is segít abban, hogy az Alienware számítógépeket és perifériáit az egyéni játékigényeikhez optimalizálják, túlhajtsák és összehangolják. A további személyre szabhatóság érdekében a Command Center segítségével a játékosok maximális felügyeletet kapnak az Alienware 15 és 17 laptopok 13 programozható világítási zónája fölött, amelyek a teljes RGB színskálát és akár 16,8 millió színt támogatva több mint 80 kvadrillió világítási kombináció kialakítására képesek.

Játékos, de nem hiperdrága

A bevezetőben említett G sorozatú eszközöket a közlemény szerint kifejezetten azoknak szánja a Dell, akik szeretnének minőségi játékélményt nyújtó laptopot, de az Alienware szintje már túl magas a pénzügyi lehetőségeikhez képest.

A Dell G3 15 és 17, valamint a Dell G5 15 modellek kívülről nem annyira extrémek, mint az Alienware, de elegáns kinézetet kaptak, belülről pedig NVIDIA GeForce GTX 10-es videokártya szériával, 8. generációs Intel Core processzorokkal, hőfelügyeleti megoldásokkal, intelligens tartalom-priorizáló szoftverrel, tükröződésmentes IPS-kijelzőkkel és egyéb kiegészítő funkciókkal rendelkeznek.

De nézzük a részleteket:

Dell G3 15 és 17
- 15 illetve 17 hüvelykes kijelző
- NVIDIA GeForce GTX 1050, vagy akár 1060-as Max-Q dedikált videokártya
- akár 8. generációs Intel Core i7 processzor
- dupla ventilátorral és dupla SSD meghajtóval is rendelhetők
- 2x2 WiFi antennakialakítás
- a SmartByte szoftver priorizálja a játék- és videótartalmakat, ezzel biztosítva azok gördülékenységét még nagy fájlok letöltése közben is
- selymes-matt felület, a 15" vastagsága 22,7 mm, a 17-esé 25 mm
- fekete és kék szín

Dell G5
- 15 hüvelykes kijelző
- NVIDIA GeForce 1060 grafikus vezérlő, Max-Q technológia
- a rendszer 6 GB-nyi GDDR5 dedikált memóriával, akár 6 magos 8. generációs Intel Core processzorokkal (Core i7-tel), dupla ventilátorral és dupla SSD meghajtóval is rendelhető
- az 1x1 hálózatkezelési beállítás (akár 2x2 beállítást is elbír) vagy a SmartByte szoftver megfelelően priorizálja a letöltéseket, ezzel biztosítja a gördülékeny játékot és streamelést
- a melegedés és a zaj csökkentése érdekében a Dell G5 laptopok olyan hűtési rendszerrel rendelkeznek, amely elöl szívja be és hátul fújja ki a meleg levegőt, ezzel biztosítja a játékosok kényelmét és a hosszabb ideig tartó játékot
- IPS UHD 4k kijelzővel is rendelhető
- fekete és "pekingvörös" (atyaég, milyen csodálatos marketing-név már megint) szín

Hivatalos magyar árakat még nem tudni, de odakint 750 dollárnál indul a G3 15 hüvelykes, 1100 dollárnál pedig a 17 hüvelykes kijelzővel szerelt változata, a G5 alapkiépítése pedig 950 dollárért érhető el. Érdekes módon a nemzetközi piacon megjelenik egy G7 jelzésű modell is, ami minden bizonnyal még a G5-nél is erősebb, de erről a hazai képviselet nem küldött anyagot, így sajnos esélyes, hogy ezt itthon alapértelmezésben még nem lehet megszerezni. Az Alienware modellek áráról még nincs hivatalos információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.