Hirdetés

Döbbenetes meglepetés ért néhány Ryzen-tulajdonost



|

A Ryzen 5 1600 és 1600X bár 6-magosak, néhány modellről kiderült, hogy 8-magos, és a vártnál jóval erősebb.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban sorra bukkantak fel a jelentések, amelyekből kiderült, hogy egyes felhasználók nem olyan AMD Ryzen 5 1600 és 1600X processzort kaptak, mint amire számítottak. 

Hirdetés

Ezek a CPU-k 6-magos, 12-szálas modellek, azonban a "problémás" darabokról kiderült, hogy gyárilag 8 működő magot (16-szálas működéssel) kínálnak. Mindez nem egy rejtett BIOS-beállítás eredménye, az L1 cache mérete nem változott, és a gyári órajelek is stimmelnek. 

A nem várt extra magok miatt azonban az 1600-as széria ezen modelljei olyan teljesítményt kínálnak, mint az 1800-as széria testvérmodelljei. Ez nagyszerű hír minden érintett számára, elvégre az 1800X majdnem kétszer annyiba kerül, mint az 1600X. 

A jelentések alapján minden ilyen processzort szeptember 4. és 10. között gyártottak, Malajziában. A jelenség pontos okára nem derült fény, de a logikus magyarázat az, hogy minőségirányítási hiba miatt kerültek piacra ilyen CPU-k. Mások szerint az AMD úgy növeli a készleteket a magas kereslet kiszolgálására, hogy az 1800-as széria modelljeit átcímkézi. 

Bármi is legyen a történtek oka, az ilyen meglepetés mindig jó dolog. A CPU-Z-ben bárki ellenőrizheti, hogy az ő processzoránál mi a helyzet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.