Hirdetés

Dolby Vision-tesztelés indult Xbox Series X|S játékokkal



|

A Microsoft ígérete szerint még idén elrajtol a Dolby-féle HDR formátum játékfronton való támogatása.

Hirdetés

Elérhetővé vált Xbox Series X|S-en a játékokhoz szánt Dolby Vision, legalábbis az Xbox Insider program Alpha szintű tagjainak, írta meg többek közt a Forbes.

A lapnak adott válaszában a Microsoft azt nyilatkozta, hogy a Dolby-féle HDR formátum támogatása még tesztelés alatt áll, de korábbi ígéreteikhez híven 2021-ben tényleg Dolby Vision-támogatást kapnak a játékok. Hogy pontosan mikor kerül erre sor, azt csak később jelentik be.

Hirdetés

Mindenesetre az Alpha-tagoknak szóló legfrissebb, 2104-es kezdőszámú frissítéssel nemcsak bizonyos címek, de rendszerszinten minden HDR-képes játék Dolby Visionnel fut az erre alkalmas kijelzőkön - egyelőre 4:2:2 pixelkódolással és 60 Hz-en. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a hivatalos bevezetéskor tényleg minden játékot Dolby Visionnel fognak futtatni a konzolok, akár virtuálisan, nem pedig csak azokat, de natívan, amik valójában is ezzel készültek. A mostani vélemények alapján amúgy mind fényerő, mind fekete szint, mind színtelítettség tekintetében érezhetőbben szebbek a játékok Dolby Visionnel, mint a konzolokon eddig elérhető HDR10-zel.

A Microsoft még tavaly szeptemberben jelentette be, hogy újgenerációs konzoljainak játékai támogatni fogják majd a Dolby Visiont. Bizonyos streamingalkalmazások (pl. a Netflix vagy a Disney+) természetesen már most is támogatják a formátumot a szóban forgó platformon.

Témához kapcsolódó videónk, amiben a különféle HDR-szabványokról, így a Dolby Visionről is szó esik:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.