Hirdetés

Drágán adhatják az AMD új videokártyáit a gyártópartnerek



|

Egy friss jelentés szerint nem szerénykednek majd az árcédulával az új Radeonok külsős variánsai.

Hirdetés

Az Intel és az Nvidia után a hónap elején végre az AMD is megvillantotta a legújabb videokártyáit, így már nem titok, hogy a Radeon RX 7900 XTX és az RX 7900 XT lesznek a régen várt RDNA 3-as generáció első képviselői.

Habár a valóságos szörnyetegnek bizonyuló GeForce RTX 4090-nel meg sem próbálják felvenni a versenyt, a 999 és 899 dolláros árcédulájukkal csábító alternatívának tűnnek az 1199 dolláros RTX 4080 helyett, így bizonyára sokan várják a forgalmazás december 13-i elindulását.

Hirdetés

Egy friss jelentés szerint viszont ez nem lesz teljes körű, mivel a hivatalos rajt napján csak az AMD már közelről is megcsodált referenciakártyái (MBA, Made by AMD) lesznek elérhetők, míg a külsős gyártók dizájnjaira további 1-2 hetet kell várnunk. Az értesülés az iparági titkokat gyakran kifecsegő BoardChannel fórumról származik, egy kínai szivárogtatótól.

Forrás: VideoCardz
Forrás: VideoCardz

Ezzel viszont nincs vége a rossz híreknek, ugyanez a forrás ugyanis azt állítja, hogy a partnerek saját kártyái "sokkal drágábbak" lehetnek az MBA-kiadásoknál. A pontos árkülönbségről ugyanakkor semmit sem mond a poszt, és persze az sincs kizárva, hogy teljesen tévesek az információk.

Cikkünk írásáig az AMD nem kommentálta a pletykát, korábban viszont azt ígérték, hogy "december közepétől" olyan márkák 7900 XTX- és 7900 XT-variánsai futnak be a boltokba, mint az ASRock, az ASUS, a Biostar, a Gigabyte, az MSI, a PowerColor, a Sapphire, a Vastarmor, az XFX és a Yeston. Az ASUS és az EK már meg is villantották a házon belüli elképzeléseiket, illetve a PowerColor is mozgolódni kezdett.

Ha érdekel, hogy az RDNA 3-as vasak színre lépésével miként alakulhatnak az Nvidia, az AMD és az Intel közötti erőviszonyok, ebből a cikkből megtudhatod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.