Hirdetés

Dugig van hőcsővel az MSI GT76 gamerlaptopja



|

A legtöbb 17,3 hüvelykes gamerlaptop maximum 3-4 hőcsövet használ a hűtéshez, de az MSI GT76-ban 11 darab van, ami tuning szempontjából kedvező.

Hirdetés

Egy gamerlaptop tervezésénél az egyik legnagyobb kihívást egy jó hűtési rendszer megalkotása jelenti. A szuper dizájn általában a csendesség és a hűvös működés rovására megy. Egyes notebookoknál gőzkamrás hűtési rendszert alkalmaznak, az ilyenek viszont általában jelentősen nehezebbé teszik a laptopot. 

Hirdetés

A Notebookcheck szakemberei nemrég alaposan megvizsgálták az MSI új GT76-os gamerlaptopját, és kíváncsiságból az alsó panel alá is benéztek. Sokkolta őket, amit találtak: réz hőcsövek komplett hálózata van a 17,3 hüvelykes gamerlaptop aljában. 

A CPU-hoz és a GPU-höz összesen 11 hőcső tartozik, plusz a két nagy ventilátor is a hűtésről gondoskodik. Ezzel szemben egy Alienware 17-ben csak 3 hőcső van, hívta fel a figyelmet a lap. 

A több hőcső, valamint a CPU és a GPU hűtésének különválasztása azonban nagyon előnyös, hiszen nem csak az alkatrészek közötti hőátvitelt küszöböli így ki a gyártó, de tuning terén is asztali PC-nél tapasztalt lehetőségeket garantál.  A remek hűtés azonban a Notebookcheck szerint sajnos viszonylag zajosra sikerült. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.