Hirdetés

Durván forrósodik a Razer Blade Pro töltője



|

A Notebookcheck szakértői sosem láttak ennyire forró töltőadaptert, szerintük a Razernek vissza kellene hívnia a terméket.

Hirdetés

A Notebookcheck a Razer Blade Pro 17 gamerlaptop alapos tesztje során arra lett figyelmes, hogy nagyobb terhelés mellett a töltőadapter nagyon melegszik. Ez a gamerlaptopoknál nem szokatlan, de a Razer töltője minden másnál forróbb. 

Hirdetés

Az alaposabb vizsgálatok során rájöttek, hogy míg átlagosan 40-55 Celsius-fokot mérnek az ilyen töltőknél a saját tesztjeik során, addig a Razer Blade Pro 17-nél a töltő hőmérséklete a 67,5 Celsius-fokot is átlépte. Egyesek szerint nem kellett volna ennyire kicsire tervezni az adaptert, ez lehet ugyanis a melegedés egyik oka. 

A Notebookcheck először azt ajánlotta, hogy semmilyen hőre érzékeny tárgy közelébe vagy felületre ne tegyék a felhasználók a töltőt, majd megjegyezte, hogy a Blade 15 széria ugyanezzel az adapterrel érkezik, a régebbi Razer töltők pedig a hő hatására idővel elkezdtek tönkremenni. Ami azt illeti, a 2017-es és 2018-as töltők többször megolvadtak vagy kigyulladtak, pedig azok hűvösebben működtek, mint a mostani. Mindezek miatt a szakértők szerint a Razernek vissza kellene hívnia a terméket. 

A Razer később hivatalosan is reagált: szerintük nincs szükség visszahívásra, és nem találtak gyártási problémát, ami ezeket a gondokat magyarázhatná. Általános módon azt javasolják, ne tegyék érzékeny tárgyak vagy felületek közelébe a felhasználók a töltőt, a panaszokat pedig továbbra is alaposan kivizsgálják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.