Hirdetés

Durván zuhan az első-generációs Threadripper processzorok ára



|

Érdekes csata alakult ki a HEDT-mezőnyben, amely során meredeken zuhan az első Threadripper CPU-k vételára.

Hirdetés

Az Intel sokak szerint érdekes stratégiát folytat a HEDT-processzorok világában. Legutóbb egy 28-magos megoldást jelentett be, amelyhez új alaplapot kell vásárolni. Eközben dolgozik egy 22-magos CPU-n is, ami a meglévő LGA2066-os platformhoz készül. Az AMD azonban a Ryzen Threadripper processzorok vételárával is bezavarna. 

Hirdetés

Az új, 32-magos csúcsprocesszor német weboldalakon már felbukkant, 1500 euró környékén. Ezzel csupán 500 euróval kerül többe, mint a korábbi, 16-magos zászlóshajó, a Threadripper 1950X. 1500 euró táján az AMD komoly fejfájást okozhat az Intel teljes 10-mag fölötti CPU-kínálatának, amely 1199 és 1999 dollár között vihető, 12-, 14-, 16- és 18-magos formában. 

Az AMD ezzel egyszerre drámai mértékben kezdte el csökkenti az első-generációs Threadripper processzorok vételárait. A korábbi csúcsmodellt jelentő Threadripper 1950X már 650 euró alatt kapható, míg a 12-magos Threadripper 1920X 550 euró alatt is beszerezhető. A Core i9-7900X ezzel szemben több mint 880 euró

A kereskedők valószínűleg igyekeznek mielőbb megszabadulni a "régi" termékektől, és helyet csinálni a második-generációs modelleknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.