Hirdetés

Eddigi legolcsóbb RTX kártyáját mutatta be az Nvidia



|

Az Nvidia RTX 3050-nel a ray tracing és a DLSS előnyeit is használhatjuk.

Hirdetés

Ahogy arra teljes mértékben számítani lehetett, az Nvidia mindkét irányba bővíti az RTX 30-as szériát. Azoknak, akiknek az RTX 3090 által nyújtott teljesítmény kevés volt, ott lesz az RTX 3090 Ti, míg a szűkebb keretből gazdálkodó játékosoknak az RTX 3050-nel próbál alternatívát kínálni.

Az egyik legcsábítóbb vele kapcsolatban, hogy míg az RTX 3060-ért 329 dollárt kértek, ennek mindössze 249 dollár lesz az ajánlott fogyasztói ára, ami adóval együtt is alig több mint 100 ezer forint. Persze a chiphiány és a bányászok miatt a tényleges ár jó eséllyel meghaladja ezt, de a szándékot értékeljük. Founder's Edition változat nem készül, így pláne érdekes lesz az árazás, minden a partnereken múlik.

Hirdetés

Az RTX 3050 is Ampere-es, harmadik generációs Tensor magokkal és 8 GB GDDR6 memóriával szerelték, a modern játékokat ray tracing mellett 1080p-s felbontással, 60 fps-sel tudja futtatni. Támogatja az MI-alapú DLSS felskálázást is. Várhatóan január 27-én kerül a boltokba.

Az Nvidia GeForce marketing alelnöke, Matt Wuebbling elmondta, mivel a felhasználók 75 százaléka még mindig GTX-es kártyát használ, ezzel próbálják őket is átlendíteni az RTX világába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.