Hirdetés

Edzést csinál a játékból ez a VR-futópad



|

Összeköti a kellemest a hasznossal a KAT VR továbbfejlesztett futópadja, így játék közben kardiózunk.

Hirdetés

Noha az Oculus Rift tíz évvel ezelőtti debütálásával elindult második nagy divathullám hatását tekintve túltett az 1990-es évek próbálkozásain, a virtuális valóság forradalma ezúttal sem következett be, és arra sem vennénk mérget, hogy a metarverzumok létrejötte fogja elhozni a sosem látott VR-Kánaánt. Mindez persze nem ok arra, hogy a virtuális valóság sikerében érdekelt cégek bedobják a törülközőt, ugyanis az évek során kialakult a VR-eszközök és -alkalmazások piaca, azaz létezik kielégítésre váró kereslet.

Az egyik legjelentősebb szegmens hogy, hogy nem, pont a gamereké, rájuk építi üzletpolitikáját a KAT VR is, amely KAT Walk C 2 néven egy, az elődjénél kiforrottabb futópadot szeretne piacra dobni. A cég megoldása ismerősnek tűnhet azoknak, akik már látták a Ready Player One adaptációját Steven Spielberg rendezésében.

Hirdetés

A felhasználó egy hám segítségével biztonságosan rögzíti magát a szerkezetben, így kizárt, hogy elveszítse az egyensúlyát, miközben tetszőleges irányba sétál vagy rohan a lábai alá helyezett futópadon. De közlekedhet guggolva, ugorhat, oldalazhat és akár előre is dőlhet, mert mindezt lehetővé teszi a gyártó szerint 10 ms-os válaszidővel és 1mm-nél is kisebb pontossággal dolgozó KAT Walk C 2. A gyártó gondolt továbbá azokra is, akik nem akarnak túl nagy távolságokat lefutni játék közben, ők átválthatnak autópilótára, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy elég az egyik lábukat előrébb helyezniük, a karakterük pedig nyílegyenes vonalban megindul előre.

Készül egy Plus modell is, amely haptikus visszacsatolással fokozza az élményt, így szimulálva azt, hogy kemény padlón sétálunk, esetleg mozgó járműben ülünk. Ehhez a változat üléssel együtt érkezik, és a sztenderd kiadáshoz hasonlóan minden ismertebb VR-headsetet támogat, valamint 129 játékkal kompatibilis, köztük a Fallout 4 VR-ral és a Payday 2-vel. A kötelezően használandó speciális cipőket sem hagyja ki a csomagolásból.

Május 14-én indul a Kickstarter-kampány, ekkor fogja a gyártó közzétenni a támogató szinteket és a kitűzött célokat. A leggyorsabb vásárlók kedvezményesen, 698 dollárért (adó nélkül kb. 258 000 forintért) csaphatnak le a futópadra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.