Hirdetés

Egy amatőr modder filléres trükkel javított az RTX 3090 hűtésén



|

Nem eszik olyan forrón a VRAM-ot, ha kéznél van egy hozzáértő youtuber.

Hirdetés

A tavaly megjelent GeForce RTX 3090 teljesítményére ugyan ritkán panaszkodik az a kevés tehetős vásárló, akik hozzá is jutnak, ám a tesztek kimutatták, hogy a Founders Edition a 24 GB-nyi GDDR6X VRAM-táján bizony hajlamos magas hőmérsékleti értékeket produkálni.

A Notebookcheck például 84 Celsius-fokot mért a memóriánál, ami még nem lépi át a normál működési tartomány maximumát jelentő 94 Celsius-fokos határt, de a Tom's Hardware munkatársainak Ethereum-bányászattal 110 Celsius-fokig is sikerült feltornászniuk a VRAM hőmérsékletét.

Hirdetés

A CryptoAtHome nevű youtuber viszont a jelek szerint megtalálta a módját, hogy miként lehet nagyobb beruházás nélkül javítani a GTX 3090 Founders Edition hűtésén. A videós egész egyszerűen utángyártott anyagra cserélte a VRAM gyári hővezető betéteit, amivel nagy terhelés mellett is jelentős hőmérsékletcsökkenést ért el: 100 Celsius-fok helyett 85 Celsius-fokot mért a módosítás után.

A folyamatról természetesen kimerítő útmutatóban számolt be, így ha véletlenül nálad is hentereg egy 3090 FE, aminek elégedetlen vagy a VRAM-hűtésével, már neki is ugorhatsz a moddolásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.