Hirdetés

Egy erősebb Switch érkezésére utalhat az Nvidia-szivárgás



|

Az Nvidia nemrég kiszivárgott adatai alapján nem elképzelhetetlen, hogy egy erősebb Nintendo Switch alapját jelentő technológia is készül.

Hirdetés

Hiába pletykálják már nagyon régóta az érkezését, a Nintendo eddig vehemensen tagadta, hogy 4K-s kép megjelenítésére képes változatot készítene a Nintendo Switchből. A nemrég kiszivárgott nvidiás fájlok között viszont olyan apró jeleket találtak figyelmesen kutakodó érdeklődők, amik egy erősebb hardverrel bíró Nintendo konzol érkezésére utalhatnak.

A találgatások alapja az, hogy a közzétett állományok között volt egy NVN2 nevű mappa is, ami könnyen lehet, hogy az Nvidia berkein belül a Nintendo Switch-hez készített grafikai API, az NVN egy fejlettebb változatát takarja.

Hirdetés

A hardveres szivárogtatók ráadásul az NVN2 mappában található fájlokban is találtak olyan infókat, amik saját, korábban közzétett információikkal csengenek egybe. Az állítása szerint az Nvidia Lovelace videokártyáiról is belsős információkkal rendelkező kopite7kimi korábban arról tweetelt, hogy a felturbózott Switchekben futó SoC egy 8 nanométeres chip lesz, ami a T239-es kódjelzést kapta, ez pedig megjelent a kérdéses, az Nvidiától kiszivárgott fájlokban is. Ez a grafikus chip korábbi pletykák szerint az Ampere architektúrára épül, és akár a DLSS felskálázó technológia 2.2-es változatát is támogathatja.

A rivális AMD hasonló megoldásáról, a FidelityFX Super Resolutionről egyébként nemrég kiszúrták a játékosok, hogy egy hamarosan érkező Nintendo-játékban segíteni fog még jobb teljesítményt kihozni a Nintendo Switchekben meglapuló Tegra X1-es processzorokból. A felskálázás egyébként kifejezetten hasznos eszköznek bizonyulhat a sok esetben a konkurenseinél gyengébb hardvert készítő és arra fejlesztő Nintendo kezében. A kiotói cég továbbá ha eddig nem is érezte szükségét, hogy jelentősen erősebb hardverrel ellátott Switchet (vagy Switch-utódot) adjon ki, lehet, hogy a Steam Deck, és a hozzá hasonló hordozható gamer PC-k láttán némileg megsürgeti a következő konzolja fejlesztését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.