Hirdetés

Egy év alatt közel 6 millió malware támadás érte a felhasználókat PC játékokon keresztül



|

Egyre növekvő gyakorisággal érik cybertámadások a játékosokat.

Hirdetés

Minden felhasználónak érdemes foglalkoznia azzal, hogy megfelelő védelemmel rendelkezzen a vírusok és a különböző típusú cybertámadások ellen. Amíg a nagyvállalatokat zsarolóvírusokkal támadják, a gamer célcsoportot a videojátékokon keresztül próbálják elérni a támadók a káros szoftverekkel, amelyeket igyekeznek hagyományos programoknak álcázni.

Egy új piackutatás alapján az elmúlt kilenc hónapban jelentősen megugrott a játékokba épített malware támadások száma, nagyjából 5,8 millió ilyen esetet rögzítettek.

Hirdetés

A felmérést végző Kaspersky eredményei szerint PC-n és mobilokon is gyakori jelenség, hogy játékokon keresztül próbálkoznak cybertámadásokkal, a legtöbb ilyen tevékenység célja, hogy hozzáférjen a felhasználók személyes adataihoz.

A legtöbb támadás a Minecraft, a Sims 4, a PUBG, a Fortnite és a GTA V felületén keresztül érte a játékosokat, több mint 3 millió támadást valamilyen Minecraft-szoftvernek álcázták. A kutatások szerint a jelenséget a warez oldalak gyakori használata is befolyásolja, ugyanis 45 országban jelentettek valamilyen vírusos támadást a vizsgált időszak ideje alatt.

A Kaspersky szakértői szerint érdemes elkerülni az ilyen oldalakat, illetve minden esetben fontos mérlegelni, hogy milyen ajánlatokra és felugró ablakokra kattintunk még a játékokhoz kapcsolódó fórumokon is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.