Hirdetés

Egy kis segítséggel 4K-ban is tudja pörgetni a játékokat a Steam Deck



|

Itt a válasz, ha mindig is tudni szeretted volna, hogy mire képes a Steam Deck egy külső videokártyával.

Hirdetés

Februárban megkezdődött a Steam Deck kiszállítása, a Valve hordozható gamer PC-jére pedig szerencsére nemcsak a nevetséges árakat megszabó nyerészkedők, de a kísérletezőbb kedvű felhasználók is rárepültek. Így aztán a rajt óta láthattuk, hogy az új kütyü akár a Windows 10 és a Windows 11 futtatására is képes, most pedig egy külső videokártyával sikerült összeboronálni.

A kísérletet az Etaprime nevű youtuber végezte el, akik az AMD csúcskártyáját, a Radeon RX 6900 XT-t kötötte rá a Steam Deckre. A gépen nem a Linux-alapú Steam OS, hanem a Windows 11 fut, a megjelenítésért pedig egy 4K-s monitor felel. A videós részben azért döntött a Radeon mellett, mert az Nvidia kártyáival nem sikerült összehoznia a mutatványt.

Hirdetés

Értelemszerű, hogy a Steam Deck 4 magos AMD Zen 2 processzora és a kapcsolódáshoz használt M.2 slot alaposan visszafogják a kártya teljesítményét, de a The Witcher III és a Grand Theft Auto V így is átlag 60 fps felett futnak 4K-ban, míg 1080p-ben az újabb címek (Cyberpunk 2077, a PC-s God of War és az Elden Ring) is egész szépen szaladnak.

Etaprime filmje ugyan szórakoztató céllal készült, de egyben azt is bizonyítja, hogy a Valve nem a levegőbe beszélt, amikor azt állította, hogy a Steam Deck a "valódi" PC-khez hasonló szabadságot kínál majd a kísérletezéshez.

S ha már a Valve-nél tartunk, a napokban egy jó hírrel is szolgált a cég: úgy néz ki, hogy sikerült felpörgetni a gép gyártását, így jó esély van a szállítási határidő mérséklődésére is. A webshop jelenleg október utánra ígéri az új megrendelések teljesítését, így aki nem szeretne a nyerészkedők kezére játszani, annak hosszas várakozásra kell készülnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.