Hirdetés

Egy nagyobb szállítmány RTX 3050-est boríthat a piacra az Nvidia



|

Ha az RTX 3000-széria legolcsóbb képviselőjére pályázol, érdemes lesz figyelned.

Hirdetés

A CES 2022 során az Nvidia végre leleplezte a régóta várt GeForce RTX 3050-es videokártyáját, mellyel a Full HD-felbontást célzó játékosokat igyekszik kiszolgálni. A GA106-150 GPU-val szerelt hardver 2560 CUDA-maggal és 8 GB GDDR6X memóriával támad, amit különösen csábítóvá tesz a 249 dolláros listaár.

Vagyis csábítóvá tenne, ha egy jobb világban élnénk, és nem lenne borítékolható, hogy azonnal rárepülnek majd a bányászok és a nyerészkedők, így hazai áron 260-300 ezer forint körül érdemes számítani azokra a példányokra, amik egyáltalán eljutnak a polcokig. Egy friss pletyka szerint viszont megeshet, hogy a vártnál azért valamivel több kártyával készülnek a zöldek az RTX 3050 január 27-i rajtjára.

Hirdetés

A szóbeszéd forrása a Board Channels fórum, ahol egy névtelen bejegyzés azt állítja, hogy az Nvidia "erősíteni fogja a terjesztést" az RTX 3050 induló készleténél, a mennyiség pedig így meghaladhatja az RTX 3060 és a 3060 Ti készleteit. Az sajnos nem derül ki a posztból, hogy az utóbbi megállapítás a 3060-as széria megjelenéskori vagy jelenlegi készletére vonatkozik-e.

Forrás: VideoCardz

A szkeptikusok persze teljes joggal legyinthetnek, hiszen egyik sem nevezhető izmosnak, a jelen helyzetben pedig az Nvidia akkor sem tudna elég 3050-est gyártani, ha az összes üzemben csak ez készülne, és még Jensen Huang is beállna a termelésbe.

A poszt mindenesetre azt írja, hogy az első rendelések nagy részét csak a kínai tavaszi fesztivál után, vagyis február utolsó harmadában szállíthatják le a zöldek, szóval az optimistábbak leginkább ekkor számíthatnak a szokatlan "árubőségre".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.