Hirdetés

Egy rakás új GeForce kártyát adott el az Nvidia a bányászoknak



|

A jelentések szerint 175 millió dollárnyi GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlőt adott el a bányászoknak az Nvidia, ez is az egyik oka a nagy készlethiánynak.

Hirdetés

Gyakorlatilag lehetetlen lesz az év hátralevő részében és 2021 elején új Radeon vagy GeForce videokártyát szerezni, továbbá a Sony vagy a Microsoft konzoljaival kapcsolatban sem jobb a helyzet.

Egy ilyen termék megvásárlásához vagy hatalmas szerencse kell, vagy óriási áldozat, mert a scalperek kétszeres-háromszoros áron azért kínálják ezeket az aukciós oldalakon. De miért van ekkora hiány a GeForce RTX 30-szériás, Ampere-alapú grafikus vezérlőkből? 

Hirdetés

Kiderült, hogy nem csak azért, mert olyan nagy a kereslet. Pénzügyi elemzők az RBC Capital Marketsnél és a Barronsnál úgy tudják, hogy az Nvidia igen jelentős mennyiségben, úgy 175 millió dollárnyi értékben eladott a bányászoknak GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlőket. Részben ez az oka az óriási készlethiánynak. Persze az gyártónak nincs miért aggódnia, éves szinten 37 százalékos növekedést produkált a harmadik negyedéve során. 

Mindez azt jelenti, hogy bár a teljes árbevételt tekintve nem hoztak olyan rettentő sokat a bányászok a zöld óriásnak, de miattuk rengeteg gamer nem jut új GeForce kártyához. Márpedig a bitcoin épp dübörög, közeledik az Ethereum V2.0, ezért a kereslet a videokártyák iránt a bányászpiacon is hatalmas. 

A gyártók, kereskedők és szakemberek szerint csak 2021 első hónapjaiban javulhat a helyzet valamelyest. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.