Hirdetés

Egyre népszerűbb az RTX 3060 és a Windows 7 a Steam-felhasználók körében



|

Igen, a Windows 7. A Valve közzétette az augusztusi felmérésének eredményeit, amiben több érdekes adat is kiszúrható.

Hirdetés

A Valve szokás szerint minden hónapban lefuttatja a kérdőívet, amiben arra kérik a felhasználókat, hogy adják meg, milyen hardverekkel és szoftverekkel futtatják a Steam kliensét és ezen keresztül a játékokat és az alkalmazásokat. Ezek alapján több piaci trendet is meg lehet figyelni, viszont augusztusban akadt néhány érdekesség is.

Bár egyre kevesebben használják, még mindig az Nvidia GeForce GTX 1060 a legnépszerűbb videokártya, a VR-eszközök használata pedig jelentősen csökkent, főleg az Oculus Quest 2 esetében.

A processzorok versenyében nagyobb előnyre tett szert az Intel - az AMD júliusi növekedése megtorpant, az Intel pedig továbbra is a Steam-felhasználók több mint kétharmadának preferált processzormárkája. Meglepő, de több mint 4%-kal visszaesett a Windows 10 felhasználói tábora, és egyre többen használnak Windows 11-et, illetve szintén kicsit furcsa, hogy a Windows 7 népszerűsége is erősödött.

Hirdetés

A videokártyákat illetően egyértelmű az Nvidia dominanciája. Bár a régebbi modelleket már egyre kevesebben használják, jelentősen növekedett a GTX 3060 felhasználói aránya. Mellette a másik két legjobban teljesítő GPU az Intel UHD Graphics és az Iris Xe Graphics.

Az Oculus Rift és a Pico Neo 2 minimális növekedésén kívül minden más VR-eszköz használata csökkent, a piacvezető Oculus Quest 2 8,28%-ot zuhant.

Ha szeretnétek elmerülni a statisztikákban, a Valve teljes kimutatását a Steam hivatalos adatgyűjtői oldalán találjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.