Hirdetés

Ekkor mutatják meg az Nvidia új GPU-technológiáját



|

Kiderült, mikor lesz az Nvidia következő műsora.

Hirdetés

Eddig biztosnak tűnik, hogy két év után az Nvidia idén végre új GPU-családot leplez le, amelybe csak a raktárban porosodó RTX 30-as készletek zavarhatnak be, késleltetve az RTX 40-es utódok régen várt piaci rajtját.

A videokártyák iránti kereslet letérdelésével küzdő, s ezért komoly bevételcsökkenést elkönyvelő zöldeknek égető szükségük lenne a Lovelace GPU-kra, amelyek vélhetően ismét felpörgetik majd az eladásokat, nemrég pedig ki is derült, hogy mikor kerülhet sor az új vasak bevezetésének első lépésére.

Az Nvidia legutóbbi pénzügyi jelentésén ugyanis elárulták, hogy szeptember 20-án, a 2022-es GPU Technology Conference-en fogják hivatalosan is leleplezni a fogyasztói termékekbe szánt következő generációs grafikus architektúrát.

Hirdetés

Mielőtt azonban nagyon belelkesednénk, könnyen megeshet, hogy ezen az eseményen még tényleg csak az új GPU-kat hajtó technológiáról lesz szó, és egy árva RTX 40-es kártya sem kerül a színpadra.

A várakozások szerint az igazi szörnyetegnek ígérkező RTX 4090-es zászlóshajót láthatjuk majd először az új sorozatból, bármikor is kerüljön sor a nagy leleplezésre. A szivárogtatók pedig egyetérteni látszanak abban, hogy a készleten ragadt RTX 30-as kártyák miatt az idén már nem is kapjuk meg az olcsóbb modelleket, így az RTX 4080 és a 4070 is csak 2023-ban fog befutni, míg a népkártya szerepét betölteni hivatott RTX 4060 bemutatója akár 2024-ig is elhúzódhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.