Hirdetés

Elbúcsúzhat az Nvidia az egyik GPU-modellcsaládjától



|

Az integrált grafikus megoldások feleslegessé tehetik a GeForce-chipek bizonyos variánsait.

Hirdetés

Volt idő, amikor az integrált grafikus chipekkel többnyire csak a pasziánszozásról álmodozhattunk, az utóbbi években azonban jelentős fejlődésen esett át a technológia, így már komolyabb játékok esetében is bevethetők a processzor mellett megbúvó kiegészítő komponensek. 

Egy kínai híroldal, az ITHome nemrég arról számolt be, hogy ennek következményeként az Nvidia kivezetheti a piacról az egyik diszkrét GPU-modellcsaládját, az MX-szériát. Ezeket a laptopokba szánt dedikált grafikus chipeket 2017-ben dobták piacra a zöldek, és kifejezetten a belépő szinten kínálnak némi plusz erőt a játékok megmozdításához.

Hirdetés

Az MX-sorozat legfrissebb képviselői a tavaly márciusban megjelent M550 és az MX570, melyek közül az utóbbi a teljesítményét tekintve az RTX 2050 laptopos variánsával és az Intel Arc A370-nel mozog egy szinten. Így aztán még mindig izmosabb az AMD jelenlegi legerősebb integrált ajánlatánál, a Radeon A680M-nél, az ITHome viszont azzal számol, hogy az idén érkező A780M (Ryzen 7000) már lepipálja majd a GeForce MX570-et.

Ehhez jön még, hogy a GeForce 4050 mobilos változatának mindössze 35W körül alakulhat a fogyasztása, ami már megközelíti az M-chipek 15-25W-os étvágyát. A lényeg tehát az, hogy az M-széria a teljesítmény és a fogyasztás szempontjából is elveszítheti az előnyét, miközben az iGPU-k területén is további fejlődés várható, így az Nvidia inkább teljesen kivezeti a piacról ezt a termékvonalat.

Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy mindez tiszta spekuláció, így mi még nem vennénk készpénznek a GeForce M GPU-k búcsúját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.