Hirdetés

Elbúcsúzhat az Nvidia egyik népszerű videokártyája



|

Egy friss jelentés szerint már nem sokáig lesz ott a boltokban a több frissítést is megélt hardver.

Hirdetés

Miközben az Nvidia épp a saját vezetőségét bünteti a gyengén alakult előző pénzügyi negyedév miatt, a vásárlók tekintete a jövendőbeli bejelentéseket fürkészi, a pletykák szerint ugyanis az előttünk álló hónapokban nem egy, hanem rögtön három középkategóriás videokártyát is be fog mutatni a cég a GeForce RTX 4060 és a két memóriakonfigurációval érkező RTX 4060 Ti képében.

A sort az utóbbi nyithatja, ami azt jelenti, hogy helyet kell szorítani neki a meglévő repertoárban, így hamarosan búcsút inthetünk az elődjének, a 2020-ban bemutatott GeForce RTX 3060 Ti-nak.

Hirdetés

A Tom's Hardware beszámolója alapján legalábbis egy erre vonatkozó jelentés bukkant fel a kínai Board Channels Forumon, ahol többnyire a hardveripar beszállítói és a hozzájuk közel álló szereplők cserélnek információkat egymással. A pletyka szerint az Nvidia már értesítette a partnereket, hogy szabaduljanak meg a raktáron lévő RTX 3060 Ti-októl, az viszont nem derült ki a hivatkozott posztból, hogy pontosan mikor áll le a videokártya gyártása.

A gyakorlatban így akár még hónapokig is kapható lehet az előző generációs GPU, amely egyébként a története során több frissítésen is átesett: 2022 októberében GDDR6X memóriát kapott a korábbi GDDR6 helyett, tavaly februárban pedig a GA103-200-as chipre cserélték az addigi GA104-202-t. Ezek közül azonban egyik sem hozott nagyságrendbeli előrelépést, az majd a közeljövőben rajtoló RTX 4060 Ti dolga lesz.

Fontos persze leszögezni, hogy a 4864 magot, 8 GB memóriát és 256 bites memóriabuszt kínáló RTX 3060 Ti ma is egy egész tisztességes kártya, így aki nem a csúcsteljesítményre hajt, az kifoghat egy jó ajánlatot a modell - egyelőre állítólagos - nyugdíjazását kísérő leárazásokkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.