Hirdetés

Ellehetetlenítené a kriptobányászatot a Gigabyte új RTX 3060-as kártyája



|

A vállalat mindent megtesz, hogy az új modellek ne a nyerészkedők, hanem a gamerek gépeiben landoljanak.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt az Nvidia már beígérte, hogy szoftveresen lassítják az új generációs kártyák hash rate-jét, hogy azok kevésbé legyenek szimpatikusak a bányászoknak, azonban miután kiszivárgott a korlátozást teljesen feloldó driver, úgy tűnt, hogy minden marad a régiben. A cég partnerei persze nem adták fel, és saját erőből próbálják kihúzni a gamereket a csávából.

Nem a Gigabyte az első, aki ilyesmire adja a fejét, a Galax már korábban bemutatta a direkt gamerekre szabott 3060-as modelljeit. A Gigabyte most egy teljesen átdolgozott, "Rev 2.0" néven futó 3060-as sorozattal jelentkezett, amiben megtalálható az RTX 3060 Gaming OC, az RTX 3060 EAGLE 12G, az RTX 3060 EAGLE OC 12G, az RTX 3060 VISION OC 12G, és az RTX 3060 ELITE OC is.

Hirdetés

A vállalat megerősítette, hogy az új kártyák LHR, vagyis Light Hash Rate kialakítással kerülnek a piacra, így a bányászok talán nem kapkodják majd le őket a polcokról. A pontos értéket nem árulták el, de ha a Galax kártyáiból indulunk ki, durván 50%-os lesz a korlátozás, így már nem éri majd meg Ethereumot bányászni velük. Ezt leszámítva minden maradt a régiben: a kártyák 12 GB-nyi, 192 bites buszon kommunikáló memóriával, 3584 maggal, 112 TMU-val és 48 ROP egységgel rendelkeznek.

Egyelőre nem fenyeget minket az a veszély, hogy nagyon megkavarodnánk az elnevezések közt, hiszen semmilyen kártya nincs a boltok polcain, de ha egyszer visszatérünk a régi kerékvágásba, akkor ember legyen a talpán, aki átlátja, hogy az egyébként is bonyolult fantázianevek mögötti LHR, Rev 2.0, és ki tudja még milyen elnevezések közül mit kell keresni. Az Nvidia pedig nem is szeretné, hogy a hash rate nagyon nyilvános legyen, hátha így nem vesznek le csak úgy bármilyen kártyát a polcról a bányászok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.