Hirdetés

Emelkedik a videokártyák, alaplapok és egyéb hardverek vételára



|

Az Asus a napokban erősítette meg az áremelés tényét, a szakértők szerint a többi gyártó is követi a cég példáját.

Hirdetés

2020-ban elég nehéz volt új videokártyák, konzolt vagy más menő techterméket vásárolni, ha ugyanis épp nem készlethiány volt valamiből, akkor azt elkapkodták a nyerészkedők, hogy többszörös áron adják tovább.

A PC-építők és gamerek rémálma azonban folytatódik, 2021-ben emelkedik a PC-s komponensek vételára. Ez azt jelenti, hogy drágábbak lesznek például a videokártyák és az SSD-k is. A termékek zömét ugyanis Kínában gyártják, a Trump-kormány 25 százalékos adója a kínai importokra pedig jelentősen megdobhatja minden PC-s hardver árazását.

Hirdetés

Az adóval kapcsolatos kivételek és halasztások mind lejártak, 2021-ben a videokártyák ára (is) feljebb mehet 25 százalékkal. Ezek Amerikában sem voltak olcsóak eddig sem, Európában azonban egészen horribilis árakkal lehet találkozni. Ez természetesen azt jelenti, hogy a dedikált GPU-val rendelkező laptopok ára is emelkedhet, elég valószínűtlen, hogy a plusz költségeket a gyártók lenyelnék. 

Az Asus már hivatalosan is megerősítette a napokban a működési és logisztikai költségek miatt elrendelt áremeléseket, a GPU-k mellett az alaplapok és a processzorok is érintettek a techszektorban. Az Intel mindenesetre egyelőre nem ígér áremelést. A szakértők viszont egyetértenek abban, hogy hamarosan minden gyártó követi majd az Asus példáját, ez pedig még tovább felhajtóerőként jelenik meg amúgy is elképesztő árakban. Ráadásul Joe Biden, a következő amerikai elnök az elemzői vélemények szerint nem szándékozik visszavonni a Kínával kapcsolatos intézkedéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.